Cinc coses que cal saber de l'Unionistas de Salamanca

Cinc coses que cal saber de l'Unionistas de Salamanca

Referències que cal saber del pròxim rival del Barça als vuitens de la Copa del Rei / FOTO: @UnionistasCF

Unionistas de Salamanca és un club de recent fundació. Fa quasi 11 anys que els socis de l'antiga UD Salamanca van crear aquesta entitat en honor de l'històric club de Castella i Lleó, mantenint viu el seu llegat i convertint-se en un dels dos hereus de la Unión Deportiva. Repassem cinc curiositats del proper rival del Barça a la Copa.

Els socis tenen tot el poder

En ser els aficionats de la ja desapareguda UD Salamanca els propietaris d'Unionistas, ells mateixos són els encarregats de prendre les decisions del club. "Un socio, un voto", regeix als estatuts del conjunt salamantí. Els 4.895 socis tenen pes en totes les decisions que l'entitat de Salamanca hagi de prendre. Una filosofia poc comuna al nostre territori, on sols institucions com el mateix Barça tenen una metodologia similar.

Segon xoc aquesta temporada contra un equip blaugrana

El primer equip blaugrana i Unionistas no havien creuat mai els seus camins. Per això l'Estadi Reina Sofia serà la seu del primer xoc oficial entre ambdós equips. Ara bé, l'equip de Salamanca ja ha tingut una experiència contra els barcelonins. No fa falta remuntar-nos molt enrere, ja que el 3 de gener el Barça Atlètic va rebre el conjunt salmantí. El resultat no va ser el millor per als de Rafa Márquez que van caure 0-2 a l'Estadi Johan Cruyff amb gols d'Slavy i Álvaro Gómez.

Últim en peu del futbol amateur

Unionistas de Salamanca és l'únic del futbol no professional que segueix amb vida a la competició. Després d'haver vençut al Gernika a la primera ronda per 0-2, els lleonesos van rebre l'Sporting de Gijón, a qui també van derrotar 2-0. Als setzens de final van derrotar al Vila-real a la tanda de penals (7-6), després d'haver empatat 1-1, en un partit que es va haver de jugar en dos dies diferents per problemes amb l'enllumenat de l'Estadi Reina Sofia.

El seu millor resultat a la Copa

Per molt que l'equip de Castella i Lleó caigui contra el Barça, ja haurà firmat la seva millor participació a la Copa del KO. Fins ara, el seu millor resultat eren uns setzens de final on va caure 1-3 contra el Reial Madrid. Les seves altres dues actuacions a la competició es van resoldre a la segona ronda on van caure contra el Lorca (1-2) i l'Elx (0-1).

Alfred Planas, el seu gran golejador

L'extrem barceloní d'Unionistas ja duu tres gols en aquesta Copa del Rei. El jugador de 27 anys es troba a només una diana de situar-se al capdavant del rànquing de golejadors, on es troben Willian José (el Betis ja està eliminat), Asier Villalibre, Abdón Prats i Anastasios Douvikas. Planas ha pogut celebrar un gol a cadascun dels tres partits que ha disputat. A més, contra el Gernika va ser l'artífex de l'assistència del primer gol que va realitzar Mario Losada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut