Barbastre - Barça: Classificats per als vuitens! (2-3)

Els barcelonins guanyen per la mínima a l'Aragó amb gols de Fermín López, Raphinha i Lewandowski

El Barça ha sortit victoriós de Barbastre per 2-3. Fermín, Raphinha i Lewandowski han estat els botxins d'un equip encoratjat per més de 6.000 aficionats. De Mesa i Marc Prat han retallat distàncies per part dels aragonesos, que han lluitat fins al final. Tràmit exigent per a un Barça, el Rei de Copes, que ha acabat classificant-se per als vuitens de final.

Sense opció per als locals

El Barça ha començat el partit com tot aficionat culer esperava. Els catalans han assaltat el Municipal de los Deportes de Barbastro des del primer moment i han tancat els aragonesos al seu camp. Ferran Torres ha estat el més incisiu en els primers instants i al minut 16 ha provocat la primera gran jugada de perill dels de Xavi Hernández quan ha caigut dins de l'àrea i João Félix ha intentat batre Arnau Fàbrega, però el porter de Llançà ho ha evitat.

Poc ha tardat a arribar el gol, ja que Fermín López, dos minuts després, ha rematat a plaer una assistència de Raphinha des de la banda, instaurant el 0-1 al lluminós. El gol del migcampista d'El Campillo ha avançat un Barça que no ha deixat d'aguaitar la porteria dels blanc-i-vermells.

Les ocasions dels visitants no han cessat i la diferència al marcador s'hauria pogut eixamplar a les acaballes de la primera meitat gràcies al gol de cap de João Félix, després d'una gran assistència de Fermín des de la banda dreta. Però l'àrbitre assistent ha anul·lat la segona diana dels culers per fora de joc...

Raphinha no perdona

La segona meitat ha vist com el Barbastro s'ha apropat més a la porteria d'Iñaki Peña. Els jugadors entrenats per Daniel Martínez, comandats en tot moment per una afició entregada a l'equip, han posat a prova la defensa culer. El Barça, però, ha posat fi a la pressió aragonesa al minut 51, quan Raphinha ha aprofitat la passada d'Héctor Fort des de l'esquerra -jugava a banda canviada- i ha col·locat el 0-2 al marcador.

Il·lusió a Barbastre

Els de la regió del Somontano no han abaixat els braços. Els crits de "¡Sí se puede!" i "¡Barbastro!" han animat els locals, que al minut 60 han retallat distàncies, gràcies al gol del lleidatà Adrià de Mesa. Amb l'1-2, els aficionats barbastrins han cridat encara més a favor dels seus.

Iñigo Martínez ha hagut d'abandonar el terreny de joc al minut 73 per una lesió, quan no feia ni 10 minuts que estava al camp. El capità de l'equip, Sergi Roberto, ha entrat automàticament per substituir-lo. Males notícies per al central basc, que feia avui el seu retorn amb l'equip.

Lewandowski segella la classificació

En un tram de partit on els aragonesos han continuat atacant la defensa blaugrana, el '9' polonès ha provocat un penal al minut 87. El mateix davanter ha estat l'encarregat de fer la sentència des de la pena màxima. 1-3 al marcador i el Barça ha tornat a exercir el seu joc ofensiu. Vitor Roque ha estat a punt d'estrenar-se, però Fàbrega ho ha evitat.

A l'afegit, Marc Prat, també de penal, ha tornat a retallar distàncies per al Barbastre, però no hi ha hagut temps per a més. El Barça, amb aquesta victòria, s'assegura el seu bitllet per als vuitens de final de la Copa.