De Mesa:

De Mesa: "Vull que el Barça guanyi sempre, menys aquest diumenge"

El davanter Adrià de Mesa, màxim golejador del Barbastro i amb passat a La Masia, recorda el seu passat de blaugrana i explica com és d'especial aquesta eliminatòria de Copa del Rei

El Barça és, sense cap mena de dubte, el Rei de Copes, amb 31 títols, i aquest diumenge comença el camí que vol que el porti fins al número 32. El primer obstacle el porta fins a la localitat aragonesa de Barbastro, a la província d'Osca, on els esperarà la Unión Deportiva Barbastro, novè classificat del Grup 2 de Segona RFEF i que està en aquesta ronda després de donar dues sorpreses. Primer, eliminant la Ponferradina, de Primera RFEF i després, deixant pel camí tot un Primera Divisió com l'Almeria.

Un dels herois dels barbastrins en aquesta Copa és el seu davanter, el lleidatà Adrià de Mesa, autor del gol de la primera ronda i màxim golejador del seu equip també en lliga, amb tres dianes. Amb 32 anys, i després d'una multitud d'equips a la seva esquena, De Mesa afronta un partit molt especial. Culer de soca-rel, i amb un pas pel futbol base blaugrana en edat aleví i infantil, fan d'aquest Barbastro-Barça un dia per al record.

Quantes vegades has pogut pensar en el partit, des que es va fer el sorteig?

Sincerament, moltes. És una cosa que em ve al cap i ràpidament me la vull treure, perquè al final, vulguis o no, no vols posar-te pressió. El que vols és gaudir, passar-ho bé i com menys pressió, més gaudiràs. Però és veritat que moltes. Estava ara de vacances amb la família, i vulguis o no tothom et parla del partit.

Recordo llegir, abans del sorteig, que tu ja volies el Barça. Perquè?

Tothom vol els dos equips grans de la lliga, però en el meu cas... jo he jugat al Barça, soc del Barça. Per proximitat, per tot, el Barça és el que em feia especial il·lusió per jugar contra jugadors que els veus dia a dia per la tele i la veritat és que quan va tocar em vaig posar molt content, i a veure què passa.

De mesa 1 web

Ets molt del Barça?

Si és veritat que abans ho era molt més. De petit, el típic, potser ho vius més, però soc del Barça, i vull que el Barça guanyi sempre, menys aquest diumenge. Soc del Barça i sempre que puc miro els partits.

Tens algun record en especial, vinculat al Barça?

Sempre recordaré, quan Messi va jugar contra la Juventus, al Gamper del 2005, jo estava allà. Jugava al Barça, quan tenia 13-14 anys, i recordo que vulguis o no, dins del club, quan anaves a entrenar i veies a Messi, la gent ja parlava d'ell. Quan anàvem a buscar la roba tots al Miniestadi, recordo que els de l'equip mateix ja parlàvem de Messi. Després el vaig veure en aquell Gamper i em vaig quedar al·lucinat, la veritat, sempre se'm quedarà aquell partit.

Quant de temps hi vas estar, al Barça?

Vaig estar-hi dos anys, tot i que el segon vaig tornar cedit al Lleida. Va ser un any complicat, perquè vaig tenir molt dolor al genoll, quan estava en creixement, i ho vaig passar molt malament, perquè entrenava i jugava amb dolor, però vaig gaudir molt.

Quin record et queda?

De veure el nivell que hi havia. Venia de jugar amb el Lleida, que érem molt bon equip i veníem de guanyar la lliga, però quan vaig anar al Barça i vaig començar a entrenar, el ritme, la mentalitat dels jugadors... em va impactar.

Qui hi havia en aquell equip? Algú que pugui tenir més present la gent?

Hi havia jugadors com Cristian Tello, Isaac Cuenca, Martín Montoya, Marc Bartra, Carles Planas, Rubén Alcaraz, que està al Cadis ara... segur que me'n deixo algun més, però hi havia una bona generació.

I també vas tenir a Sergio Alegre, que ara forma part de l'staff de Xavi Hernández.

Sí, el tenia de segon entrenador de Sergio Lobera, que era el primer. Sempre ens intentava ajudar i en tinc molt bon record.

El saludaràs? Creus que se'n recordarà?

Espero que sí, ara està a uns altres nivells i té altres coses al cap, però jo crec que si, i si el puc saludar el saludaré.

És el típic partit que pel Barça es diria que és un partit trampa. Vosaltres, a més, arribeu en un gran moment, possiblement el millor de la temporada. Què en dieu al vestidor?

Som conscients que potser el Barça no arriba en el seu millor moment, però al final és el Barça, i no ens podem comparar, ni de bon tros, per molt bona dinàmica que portem. Contra l'Almeria sabíem que potser hi havia més possibilitats, però sabem que el Barça hi ha una possibilitat entre 100. Si apareix aquesta possibilitat l'anirem a buscar. S'intentarà.

Com juga el Barbastro? Què en podem esperar?

Som un equip que no ens tanquem al darrere. Som un equip alegre, que ens agrada la pressió a dalt, ens sentim còmodes pressionant la sortida de pilota. Sabem que al Barça li agrada sortir des de darrere i serà un partit bastant obert, i jo crec que agradarà. Si aguantem una mica la sortida crec que serà un molt bon partit.

Deies que jugaràs contra jugadors que els veus cada dia per la tele. Hi ha algú contra qui tinguis especials ganes d'enfrontar-te? Algun central, per proximitat al camp, o algun altre jugador?

Òbviament, per la llegenda que és, i per tot el que ha fet, jo crec que Lewandowski. Jo que també jugo de punta, sempre et fixes més en ell. Però el fet de jugar contra Frenkie o Gundogan, que ha guanyat recentment tot el que ha guanyat, o jugadors amb projecció que en uns anys seran figures, òbviament és un orgull i un privilegi.

Algun central contra qui vulguis barallar-te, en un córner?

Mira, vaig jugar fa 3-4 anys contra Araujo, quan ell estava al Barça Atlètic, i jo amb l'Ejea. Ja se li veien cosetes, però vam tenir la sort de guanyar-los. Aquest any, és molt diferent, però sí que òbviament Araujo és un gran defensa i lluitar amb qualsevol d'aquests serà un luxe.

DE MESA 2 web

Barbastro està boig pel partit, no? Estarà el camp ple, suposo.

Han dit que unes 6.000 persones, i ja no hi ha entrades de fa dies. Jo, potser, que he pogut jugar anys a Segona B, m'he pogut trobar camps plens i gaudir d'aquests ambients, però hi ha molts jugadors que han pujat aquest any de Tercera que no han tingut aquesta sort i crec que els fa especial il·lusió perquè ambients així no saps quan tels podràs tornar a trobar i el diumenge serà un dia així.

S'ha fet llarga l'espera? Els altres sortejos sí que, es feia el sorteig i gairebé la setmana següent jugàveu, però ara s'ha fet més llarg o, al revés, has pogut gaudir encara més el procés?

Jo crec que s'està fent més llarga aquesta última setmana, però des que es va fer el sorteig, jo crec que ha sigut al revés. Ho hem gaudit més, estem gaudint del camí. Estem entrenant molt bé, es nota que és una setmana diferent. Vol jugar fins i tot el fisio, que es posaria de jugador, però nosaltres ho estem enfocant molt bé i treballant com mai, i volem que arribi el dia ja.

Deus guardar molts records de la teva etapa a La Masia, però... si marques, allò de no celebrar, ni es pregunta, no Adrià?

Qui no celebraria un gol? Òbviament, vaig jugar al Barça, però és totalment diferent. Fa molts anys, era futbol base... no té res a veure amb el primer equip, com aquell que diu. Si marqués gol, que és bastant improbable, se celebraria... un dia com aquest no el tornes a viure.

Parlaves abans de Lewandowski... intentaràs quedar-te amb la seva samarreta?

Per descomptat que m'encantaria tenir un record d'aquest dia... segur que el Barça ens posarà facilitats perquè tinguem un record. Lewandowski? S'intentarà.... ensenyant-li el meu número 9, a veure si s'anima, tant de bo que sí.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut