Las Palmas - Barça: Remuntada èpica per obrir l'any (1-2)

Els blaugranes remunten gràcies als gols de Ferran Torres i Gündoğan en l'exigent visita a Las Palmas, en el debut de Vitor Roque

Ha costat i molt, però el Barça torna de Las Palmas amb els tres primers punts del 2024, gràcies a haver capgirat un marcador en contra amb les dianes de Ferran i Gündoğan després del gol inicial de Munir per als canaris. Els blaugranes, amb el debutant Vitor Roque, que ha tingut un parell d'ocasions per marcar, celebren un primer triomf de l'any que s'ha treballat fins a l'últim segon.

Lesió i gol en contra per començar

No ha estat la millor manera de començar el primer partit de l'any, ni de bon tros. En un dels primers atacs blaugrana, João Cancelo ha impactat en un rival i ha pres mal al genoll. Després de ser atès uns minuts i haver tornat a la gespa per provar-se, ha hagut de ser substituït per Christensen. Primer revés.

El segon, menys d'un minut després del canvi, en forma de gol canari. I, a més, en una associació d'exculers. Sandro Ramírez ha posat una centrada tensa que Munir el Haddadi, davant un tou Iñaki Peña, ha convertit en el primer gol del partit (1-0, min 12). Tocava reaccionar, i tot i una bona arribada de Balde, a qui li ha faltat culminar amb una bona passada per a Ferran, que estava sol esperant la rematada, ha estat un miratge, en una primera part més que encallada.

Per molt que els de Xavi buscaven de manera incessant l'esquena d'una defensa molt avançada, només Sergi Roberto generava sensació de perill, mentre que els canaris es trobaven molt més còmodes en la creació. A més, amenaçaven la porteria d'Iñaki Peña amb alguns xuts llunyans de Javi Muñoz o Sandro i això augmentava la sensació de frustració d'un primer temps gens lluït.

L'olfacte de Ferran Torres

A la represa, sense canvis, el Barça ha començat mostrant una cara diferent, amb un xut de Raphinha que ha trobat la resposta ràpida de Munir, amb una gran intervenció d'Iñaki Peña. El Barça arribava més i millor, i també ha fet falta una dosi de fortuna per empatar el duel. Després d'algun rebot li ha caigut la pilota morta a Ferran, que ha superat Álvaro Valles amb l'interior (1-1, min 55).

Quart gol en Lliga del valencià, setè en totes les competicions, igualant els registres de les dues temporades anteriors, que segueix demostrant una gran relació minuts-gols aquesta campanya. El gol ha catapultat els blaugranes, que han viscut durant uns minuts instal·lats prop de Valles.

Debut de Vitor Roque i Gündoğan, en mode salvador

Xavi ha donat entrada a Lamine i João Félix buscant solucions en atac, i pocs minuts després han entrat també Fermini i el debutant Vitor Roque, amb prop d'un quart d'hora per davant. I amb el brasiler sobre el terreny de joc, que n'ha tingut un parell, s'ha culminat una remuntada 'in extremis'. Sinkgraven ha empentat de manera clara Gündoğan per evitar el seu gol i l'àrbitre ha assenyalat penal. El mateix Gündoğan ha assumit la responsabilitat de marcar des dels 11 metres per poder celebrar la primera victòria del 2024. Treballada, agònica i patida. Però victòria.