Las Palmas – Barça: Volen la primera victòria de l’any

Las Palmas – Barça: Volen la primera victòria de l’any

Els de Xavi viatgen a les Illes Canàries per veure's les cares contra l'equip de l'exblaugrana Garcia Pimienta amb l'objectiu de sumar els primers tres punts del 2024

El Barça encetarà el 2024 amb un exigent xoc contra la Unión Deportiva Las Palmas en el que serà el primer partit d’un gener molt exigent, amb la Supercopa d’Espanya com a plat fort. Els jugadors dirigits per Xavi Hernández volen començar l’any amb una victòria, per així afrontar el partit contra el Barbastro a la Copa i la semifinal a Aràbia contra l’Osasuna amb més confiança que mai. El conjunt canari, d’altra banda, és una de les grans sensacions de la Lliga i, amb una victòria a casa, podria arribar a col·locar-se a la setena posició. Pel que fa als interessos blaugrana, les victòries de Girona i Reial Madrid en els seus respectius partits situa els dos líders amb 10 punts més que els culers, pel que es fa obligada una victòria que eviti un distanciament major al que hi havia al començar la jornada.

L’Estadio Gran Canaria, el fortí groc

El Barça ha volat fins a la ciutat de les Illes Canàries per fer front un equip molt atractiu de veure, liderat per l’extècnic blaugrana Francesc Xavier García Pimienta. L’entrenador barceloní duu al càrrec del conjunt canari des del 2022 i ha estat el gran artífex de l’ascens del curs passat i del gran moment de forma actual del combinat groc. Els jugadors canaris, sota les seves ordres, han aconseguit convertir l’Estadio Gran Canaria en un fortí del qual només ha sortit victoriós el Rayo Vallecano. Quatre victòries i tres empats completen el registre com a locals dels grocs.

El Barça, en els 34 partits de Lliga que ha viatjat fins a la gran illa, ha tornat 12 cops a Barcelona amb la victòria. Cinc empats i 17 derrotes completen el global. Tot i això, l’equip català no perd en Lliga a l’Estadio Gran Canaria des del 1986. Quatre victòries i dos empats amb 10 gols a favor i quatre en contra, són el registre del conjunt blaugrana en aquests últims 38 anys.

La primera convocatòria de Vitor Roque

L'estrella brasilera és la gran novetat en la convocatòria. Ja confirmada la seva inscripció defintiva, forma part d'una llista que és la següent: João Cancelo, Balde, R. Araujo, Ferran, Lewandowski, Raphinha, Iñaki Peña, João Félix, Christensen, Romeu, Vitor Roque, S. Roberto, F. De Jong, Gündoğan, Kounde, Astralaga, Lamine Yamal, Kochen, Fermín, Cubarsí i H. Fort

Un equip molt sòlid

Álvaro Valles és la gran referència del conjunt canari. El porter sevillà és el segon que més parades ha realitzat de la competició, amb 68. A més, l’equip groc és el segon que menys gols ha rebut de la Lliga, havent encaixat un total de 15. Vallés ha donat una empenta des del darrere per situar el seu club a les posicions altes de la taula. El lateral esquerre, Sergi Cardona, és un altre eix defensiu sobre el qual García Pimienta basa els seus partits. És el tercer de la lliga amb més recuperacions, amb un global de 29. El lateral de Lloret de Mar està acompanyat en defensa per un dels centrals més prometedors de la Lliga, Mika Mármol, segon jugador de camp més utilitzat pel tècnic de l’equip canari, amb qui ja va coincidir a les categories inferiors culers.

En atac, les estadístiques del Las Palmas no són tan bones com en defensa, ja que només ha anotat 20 gols entre totes les competicions (15 a la Lliga i cinc a la Copa). Entre els golejadors hi ha els exjugadors del Barça Munir el Haddadi, Marc Cardona i el lateral del Barça cedit al combinat canari, Julián Araújo, tots tres amb dos gols per cap. El lateral, però, no podrà jugar per una situació contractual.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut