Què ha fet el Barça en els últims primers partits de l’any?

Durant el segle XXI l’equip blaugrana s’ha endut la victòria fins en 13 ocasions

Encetar l’any amb una victòria sempre és un bon regal, i més en època de festes. El Barça es desplaçarà fins a l’Estadio Gran Canaria per enfrontar-se a la Unión Deportiva Las Palmas, un dels equips que més està sorprenent aquest inici de curs. Una victòria allà seria una gran empenta per als de Xavi Hernández, que ara figuren a set punts dels dos primers classificats.

Però... com li ha anat al Barça en aquests primers partits de l’any? Doncs en aquest segle XXI l’equip culer ha sortit victoriós fins en 13 ocasions. El més recent és la treballada classificació per als vuitens de final de la Copa del Rei contra l’alacantí Intercity, partit que es va solucionar amb un 3-4 al marcador, amb pròrroga inclosa. Ronald Araujo va ser l’encarregat, d’altra banda, de fer el primer dels 101 gols que el Barça va marcar el passat 2023.

Partits de Lliga i Copa

Sovint el primer partit de l’any ha estat un duel de Copa, tot i que últimament també hi ha hagut jornada de Lliga per obrir l’any. Com aquest curs, en què el Barça visita Las Palmas abans d’enfrontar-se al Barbastro a la Copa del Rei el dia 7 de gener. I després ja tocarà Supercopa d’Espanya.

En els 23 enfrontaments disputats per obrir l’any durant el segle XXI el Barça ha marcat un total de 44 gols, 12 dels quals van arribar en tres anys seguits. L’Osasuna a la Copa del Rei del 2012, i l’Espanyol i l’Elx a la Lliga els anys 2013 i 2014, respectivament, van caure derrotats a l’Spotify Camp Nou per 4-0. Cesc Fàbregas, Xavi i Alexis Sánchez van ser els artífexs dels primers gols en cadascun d’aquells partits.

2022-01-04_INTERCITYvsFCB_151

Qui marcarà el primer gol de l’any?

Els jugadors del Barça que més vegades han obert la llauna al primer partit de l’any són Pedro, Messi i l’actual tècnic de l’equip, Xavi Hernández. Tots ells han estat els primers golejadors culers fins en dues ocasions. Qui tindrà el privilegi de fer el primer del 2024?