València - Barça: Sense premi a Mestalla (1-1)

El Barça ha sumat un punt a Mestalla gràcies a un gol de João Félix que ha estat igualat per Hugo Guillamón

El Barça no ha pogut amb el València a Mestalla. El conjunt blaugrana suma un únic punt en un partit en què clarament ha merescut molt més, però que la manca d'encert en els metres finals ha acabat passant factura. João Félix ha avançat els de Xavi Hernández, però Hugo Guillamón ha igualat el partit per als del 'Pipo' Baraja després d'un gran gol que ha entrat per tot l'escaire.

El València comença avisant

Mestalla ha viscut la primera acció de perill per part dels seus jugadors ja al minut 2, quan Yaremchuk ha culminat una gran combinació dels jugadors valencians. Iñaki Peña, però, ha estat providencial amb una gran mà al xut escorat del davanter ucraïnès. El porter alacantí del Barça ha tornat a aparèixer al cap de set minuts en anticipar-se, altre cop, a Roman Yaremchuk després d'un mal refús de cap de Frenkie de Jong.

Robert Lewandowski ha donat el gran ensurt per a l'aficionat blaugrana quan al minut 13 ha quedat estès a terra en rebre un cop a la zona dels glutis per part de Moukhtar Diakhaby. Per sort, el crac polonès s'ha pogut refer. Quatre minuts més tard, el '9' blaugrana ha provat fortuna des de fora l'àrea en el que ha estat el primer xut a porteria del Barça.

El Barça pren la iniciativa

Els jugadors dirigits per Xavi Hernández han augmentat la intensitat i la pressió sobre el València, apropant-se cada cop més a la porteria del georgià Mamardashvili. El '25' del València ha hagut d'actuar al minut 28 quan Gündogan amb un mil·limètric globus ha trobat Lewandowski, que amb una acrobàtica rematada ha posat a prova el porter del conjunt local.

Pedri ha estat el següent que ha intentat batre a Mamardashvili. João Félix ha rebut una passada filtrada de Balde i, amb una gran lectura del joc, ha esperat que el migcampista canari es desmarqués. El '8' blaugrana, però, ha enviat la pilota per damunt la porteria valencianista. El gol s'ha resistit durant els primers 45 minuts.

João Félix obre la llauna

Estàtic. Així s'ha quedat el davanter portuguès després de rematar plàcidament l'assistència de Raphinha que l'ha deixat completament sol. Félix ha estrenat el marcador al minut 55 després que l'extrem brasiler aprofités un gran globus de De Jong que ha agafat la defensa del València desprevinguda. El '14' del Barça ha celebrat el seu tercer gol a la Lliga únicament amb un somriure. Tres minuts més tard, ha tingut l'oportunitat de marcar el segon, quan Lewandowski, molt actiu en atac el dia durant tot el partit, li ha cedit la pilota, però entre Mosquera i Diakhaby ho han evitat.

Empata Guillamón

Hugo Guillamón ha fet emmudir els de Xavi Hernández al minut 70. Diego López ha baixat una centrada alta de Fran Pérez i li ha cedit a Guillamón, qui ha connectat un sensacional xut des de la frontal de l'àrea, imparable per a Iñaki Peña. Tot i el cop, el Barça ha insistit fins al final buscant l'1-2, que s'ha resistit una i altra vegada, especialment en una acció clara de Raphinha resolta entre Yarek i Mamardashvili. Al final, un punt que no fa justícia al partit d'un Barça superior.