FC Barcelona - Atlètic de Madrid: Felicitat culer (1-0)

El gol de João Félix i les intervencions salvadores d'Iñaki Peña han ajudat a sumar els tres punts als blaugranes, que escalen en la classificació

Sensacional victòria blaugrana! El FC Barcelona ha acabat feliç el vistós partit contra l'Atlètic de Madrid. Els de Xavi Hernández han sumat els tres punts gràcies al domini del joc, el gol de João Félix i les parades d'Iñaki Peña. L'Estadi Olímpic Lluís Companys ha vibrat amb aquest triomf culer, que situa els barcelonistes en la tercera plaça de la Lliga.

Domini atractiu i...

Els Joãos han volgut sentir l'escalf de l'afició demanant suport abans de la sacada inicial. Segons després, Raphinha i Lewandowski s'han encarregat d'augmentar els decibels amb la pilota rodant. L'extrem brasiler amb una combinació de quirats amb Pedri s'ha plantat sol davant Oblak després de deixar enrere tota la defensa matalassera. Només ha fallat la definició. Una conclusió amarga que també ha experimentat el 9. Tres vegades on no ha enfocat porteria, però que han escalfat els 9 graus de l'Estadi Olímpic. Una calor donada també pel tall d'Araujo sota pals, escudat per Christensen, la seguretat i projecció de Kounde en el lateral, les conduccions de Frenkie de Jong o les passades de Gündogan.

Tot concentrat en un primer quart d'hora d'una posada en escena excel·lent dels de Xavi. Un treball magnífic que ha continuat durant tota la primera part. Tant abans de l'1-0, com després. Els blaugranes s'han sostingut en la mateixa tendència dominadora davant un Atlètic de Madrid concentrat en defensar i en sortir al contracop. Dos objectius que el Barça ha truncat a la perfecció. El replegament defensiu ha estat prolífic i sense cap fissura.

... alegria culers

I, d'altra banda, la circulació ha estat ràpida per trobar les escletxes, les aproximacions i el gol. En una encantadora sortida de pilota des dels peus d'Iñaki Peña ha servit per trobar els espais i la, posterior, celebració. Pedri i Kounde han dinamitzat la circulació cap a un actiu Raphinha, que ha connectat màgicament amb un insistent i vivaç João Félix. L'ex de l'Atlètic de Madrid ha posat la resta amb una conclusió exquisida, a l'abast de pocs. Vaselina subtil amb l'esquerra per anotar el seu cinquè gol amb l'elàstica blaugrana. Un 1-0 que no ha amagat les ganes que ha posat el FC Barcelona durant tota la primera part. Només interrompuda per les faltes dels visitants. I és que els culers han posat la bellesa.

L'ímpetu i la voluntat de més ha continuat en el joc del FC Barcelona al llarg de la segona meitat. La pilota només ha notat l'alè blaugrana. Amb combinacions perllongades en el temps, els de Xavi Hernández han buscat el segon davant els 34.568 espectadors i espectadores. Incansables a l'hora d'aplaudir les aparicions ofensives. Ha estat qüestió de mil·límetres que la gola dels presents no cantés gol en un xut llunyà de Raphinha. L'11, que ha viscut amb espurna durant tot el matx, s'ha topat amb la fusta. Un pal que ha despertat esporàdicament l'elenc de Simeone. Apagat per la defensa, l'alta pressió i la possessió blaugranes.

Iñaki Peña, majestuós

El saber estar i l'actitud barcelonista durant aquesta nit a Montjuïc ha animat la parròquia culer. Més feliç, i que ha produït una onomatopeia d'admiració excelsa, quan Iñaki Peña ha realitzat un vol sense motor. El porter de La Masia s'ha estirat per treure la pilota de l'escaire en un llançament de falta de Memphis. El 13 ha portat sort i ales al FC Barcelona. Més assetjat en uns minuts finals de menys futbol, i on, de nou, ha aparegut el porter barcelonista. Aquesta vegada, el seu catàleg ha registrat una intervenció ferma davant el xut de Correa. Una darrera acció meravellosa que ha retingut els tres punts per als de Xavi Hernández.

D'aquesta manera, l'Estadi Olímpic Lluís Companys ha acabat amb la felicitat del triomf al rostre. Una victòria coral amb llampades molt elevats de qualitat individual per superar l'Atlètic de Madrid en la classificació -tot i que els madrilenys tenen un partit menys- i posar pressió a Reial Madrid i Girona. Quin triomf, culers!