Tercer Barça-Atlètic de Madrid a Montjuïc

Tercer Barça-Atlètic de Madrid a Montjuïc

El primer duel a la muntanya màgica es va disputar el 1929, mentre que el segon es va jugar el 1996

Barça i Atlètic de Madrid disputaran aquest diumenge 3 de desembre el tercer partit a la muntanya màgica de Montjuïc. Així doncs, el matx entre culers i madrilenys no serà el primer de la història a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, ja que anys enrere ja es van disputar dos enfrontaments: un de Lliga i un corresponent a la Supercopa d’Espanya.

Barça 4-0 Atlètic de Madrid (26 de maig de 1929)

L’Exposició Internacional de Barcelona l’any 1929 va permetre la construcció de l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Allà, es va jugar el primer Barça-Atlètic de Madrid de Lliga de la història. Tot i això, en aquell moment, els matalassers es deien Athletic madrileny o cortesà, per diferenciar-se de l’Athletic Club de Bilbao.

BARÇA- AT MADRID A MONTJUIC (1929)

En l’edició inaugural de la Lliga, la temporada 1928/29, es va voler donar impuls al nou recinte amb la celebració d’aquest partit entre blaugranes i madrilenys. El Barça va guanyar de manera contundent l’Atlètic de Madrid (4-0) amb gols de Sastre, Walter i Saimitier per partida doble.

Barça 5-2 Atlètic de Madrid (25 d’agost de 1996)

El segon partit entre culers i matalassers a Montjuïc es va produir el 25 d’agost de 1996, corresponent al duel d’anada de la Supercopa d’Espanya. Ambdós conjunts van haver de pujar a la muntanya per l’estat de la gespa del Camp Nou, molt deteriorada. L’Atlètic de Madrid havia guanyat el doblet (Lliga i Copa del Rei) la temporada passada, mentre que el Barça va ser el rival dels madrilenys en condició de subcampió del torneig del KO.

3625_01_24

En aquest matx es van produir dos debuts: el del tècnic anglès Sir Bobby Robson a la banqueta blaugrana i el de Ronaldo Nazário com a golejador culer. El brasiler va marcar un doblet a la muntanya màgica que va ajudar al gran triomf del Barça contra l’Atlètic de Madrid per 5-2. Tot i que a la tornada els de Bobby Robson van perdre per 3-1, el resultat de l’anada va permetre aixecar el títol de Supercampions d’Espanya. A més, hi va participar l’actual entrenador matalasser, Diego Pablo Simeone, com a jugador del conjunt madrileny.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut