La victòria del Barça al Porto, en dades

La victòria del Barça al Porto, en dades

Els blaugranes van aconseguir el passi a la següent ronda de la Champions després de guanyar els portuguesos (2-1)

El FC Barcelona va assegurar la classificació als vuitens de final de la Champions després de la victòria contra el Porto (2-1), així com la primera plaça del grup de manera virtual. El partit va deixar diverses dades rellevants, que repassem a continuació.

El Porto, un rival propici

El Barça li té presa la mesura al conjunt portuguès, ja que li ha guanyat cadascun dels cinc partits disputats a la Lliga de Campions, convertint-se en el millor registre davant un mateix rival a la màxima competició continental amb un 100% de victòries. De fet, els blaugranes no han perdut cap dels seus últims 14 partits com a local contra rivals portuguesos, amb 12 victòries i dos empats (tots dos contra el Benfica). L’última derrota en competició europea va ser precisament contra el Porto, a la Copa de la UEFA de la temporada 1972/73.

Tres de tres a casa

La muntanya màgica de Montjuïc està portant bons fruits al Barça. Després de superar l’Anvers (5-0), el Xakhtar Donetsk (2-1) i el Porto (2-1), els culers han guanyat els seus tres partits com a local en una mateixa fase de grups de la Champions per primera vegada des de la temporada 2017/18.

2023-11-28_FCBvsPORTO_15

La tercera millor assistència a Montjuïc

El partit d’aquest dimarts contra el Porto va registrar la tercera millor assistència a l’Estadi Olímpic Lluís Companys d’ençà de l’arribada del Barça a la muntanya de Montjuïc. 43.533 espectadors van vibrar amb la victòria dels blaugranes contra els portuguesos, assegurant així la classificació a vuitens. Només superen aquesta xifra el partit del Clàssic, amb 50.112 aficionats, i el duel de Lliga contra el Betis, amb 45.055 espectadors.

Araujo, primer partit oficial com a capità

Ronald Araujo va viure aquest dimarts el seu primer partit com a titular com a capità del FC Barcelona. Amb la suplència de Sergi Roberto i la baixa de Ter Stegen, l’uruguaià, tercer capità de l’equip, va lluir el braçalet per primera vegada en competició oficial en el duel contra el Porto.

2023-11-28_FCBvsPORTO_77

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut