Cinc curiositats del Barça - Alabès

Cinc curiositats del Barça - Alabès

Els culers encadenen 11 partits consecutius sense caure contra els vitorians

El FC Barcelona vol oblidar aquest diumenge, contra el Deportivo Alabès, el mal tràngol del partit contra el Xakhtar i així focalitzar els seus recursos en la competició domèstica. Una victòria contra els donostiarres -catorzens a la classificació- podria deixar el Barça a la segona posició abans de l’aturada de seleccions de la pròxima setmana. Repassem cinc dades sobre l’enfrontament que es disputarà a Montjuïc.

11 partits seguits sense conèixer la derrota

Ja fa set anys des de l’últim cop que l’Alabès va vèncer el Barça. Des d’aquella derrota per 1-2 a l’Spotify Camp Nou, els culers duen 11 partits consecutius sense perdre contra els bascs. Amb nou victòries i dos empats, els jugadors blaugrana han sabut trobar la forma d’aturar els blanc-i-blaus.

El Barça marca (gairebé) sempre

Dels 17 que cops que els donostiarres han visitat la capital de Catalunya, 16 han sortit almenys amb un gol en contra. L’únic cop que l’Alabès va sortir imbatut del fortí blaugrana va ser a la victòria per 0-1 l’any 2000. En total, l’equip basc ha rebut fins a 54 gols en territori blaugrana, una mitjana de 3,17 gols per partit.

Les dades de Xavi Hernández

El tècnic del Barça només s’ha enfrontat un cop a l’equip vitorià. Aquell enfrontament va ser a la temporada 2021/22 i es va resoldre en un triomf blaugrana per la mínima. Durant el mateix curs, va vèncer també al RCD Mallorca, en aquell moment dirigit per l’actual entrenador de l’Alabès, Luis Garcia Plaza. El resultat va ser idèntic: 0-1 favorable al Barça. Així doncs, el tècnic egarenc busca una segona victòria contra el tècnic i club rivals.

Luis Rioja, principal amenaça visitant

L’extrem de l’Alabès ha aconseguit batre fins a tres vegades la porteria del Barça. El jugador nascut a Sevilla ha marcat en les seves dues últimes visites a l’Spotify Camp Nou. Juntament amb Santi Mina i Jude Bellingham, és l’únic jugador que ha pogut assolir un doblet com a visitant des de la temporada 2020/21.

Dos lesionats i un cognom familiar

El conjunt basc arribarà a Barcelona amb la lesió de Giuliano Simeone (no ha pogut disputar encara cap partit amb l’equip), i la del central Aleksandar Sedlar, que es va lesionar a l’últim partit de Lliga contra l’Almeria. Seu va ser el gol de la victòria contra els andalusos, però va haver d’abandonar el camp, acomiadant-se del que resta de temporada.

L’Alabès també compta a les seves files amb el fill d’una llegenda culer: Ianis Hagi. El mitjapunta romanès, cedit pel Rangers FC, ja s’ha estrenat com a golejador pels vitorians a la Copa, però encara no a la Lliga. És fill del considerat millor jugador romanès de la història, Gheorghe Hagi, que també va militar al FC Barcelona entre el 1994 i el 1996.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut