Real Societat - FC Barcelona: Èxtasi final (0-1)

Els blaugranes sumen tres punts més gràcies a un gol d'Araujo en l'afegit després d'un partit espès dels de Xavi Hernández

Amb l'ànima, amb el cor i amb el cap. El FC Barcelona ha sumat la vuitena victòria de la temporada després de vèncer a la Real Societat (0-1) en el temps afegit amb un gol de cap de Ronald Araujo. Els blaugranes no han aconseguit en cap moment fer el partit que ells volien i això ha acabat desenvolupant un matx ple d'ocasions donostiarres.

L'eficiència d'Araujo i de Ter Stegen han permès als culers aguantar fins als minuts finals amb opcions de victòria i amb una mica d'èpica i una mica de sort, han pogut sumar tres punts més que els permet seguir el rastre dels equips capdavanters.

Domini txuri-urdin

La Real Societat ha començat amb una marxa més que el Barça. El conjunt blaugrana, completament desaparegut en atac i en defensa, ha patit el joc interior d'un combinat basc molt valent, que en els primers minuts de duel ha aconseguit apropar-se amb perill a la porteria culer. Ter Stegen, atent des del xiulet inicial, ha estat una peça imprescindible per evitar el gol matiner.

I és que els txuri-urdin han compost un recital d'ocasions a la primera meitat que han obligat el Barça a anar a remolc. La més clara ha estat una rematada de Take Kubo on el porter teutó ha hagut de treure el peu per inventar-se una aturada gairebé impossible (min. 15). Per part blaugrana, Cancelo és qui més s'ha apropat a la porteria de Remiro amb un xut amb la cama esquerra des de la frontal que ha sortit per sobre del travesser (min. 27)

El conjunt de Xavi Hernández ha hagut de posar el "mode" resistència en veure la superioritat dels d'Imanol Alguacil. Els culers han tingut problemes en la sortida de la pilota i no han sabut trobar línies de passades clares per sortir de la pressió donostiarra. Bloquejats completament, els barcelonins no han sabut girar la situació en el primer temps i s'han hagut de conformar en evitar el gol local amb la contundència d'homes com Araujo i Ter Stgen. Malgrat que a les acaballes de la primera meitat, els culers han començat a treure el cap, la part més positiva, sens dubte, ha estat el resultat abans del descans (0-0).

El Barça, obre els ulls...

Els quinze minuts de descans han anat bé pel combinat barceloní que ha sortit amb una altra cara a disputar a la segona meitat. Jugant a camp contrari i impedint la progressió de la Real, el partit s'ha començat a tintar d'un altre color. Per no perdre l'empenta, Xavi Hernández ha mogut la banqueta, Fermín i Lewandowski han abandonat el terreny de joc i han entrat Ferran i Pedri (min.59). El canari s'ha tornat a posar les botes 76 dies després de la seva lesió.

... i els torna a tancar

Malgrat la cavalcada dels primers minuts de la represa, el duel s'ha tornat a estabilitzar en domini basc. El Barça ha tornat a prendre el rol de supervivència, i Xavi ha continuat fent canvis per revertir la situació. Aquest cop ha estat el torn de Lamine Yamal i Raphinha que han entrat en el lloc de Joao Fèlix i Joao Cancelo (min. 68).

Per la seva banda, el conjunt d'Imanol Alguacil ha continuat fent el seu recital. Sense pressa per buscar el gol i còmodes amb l'estil de joc, els bascos han abduït completament al conjunt blaugrana que només ha estat capaç d'evitar les accions de gols de Take Kubo. I és que el davanter ha estat el director del joc ofensiu, creant ocasions tan clares com la del minut 72 quan Pedri ha estat capaç de tallar una connexió Kubo - Oyarzabal per evitar el gol.

Araujo es posa la capa de superheroi

A mesura que s'apropava el moment del xiulet final, els blaugranes anaven perdent les oportunitats per marcar un gol amb èpica que portés la victòria cap a Barcelona. Però els miracles també existeixen i al Reale Arena ha aparegut Ronald Araujo per a certificar-los. Amb intriga final, el VAR ha acabat donant per vàlid una rematada de cap del central uruguaià que ha perforat la porteria de Remiro (min. 93). Un cop de sort o d'insistència que sigui com sigui té el mateix valor: tres punts més.