Les claus del Xakhtar Donetsk

Les claus del Xakhtar Donetsk

Els ucraïnesos arriben a l’Estadi Olímpic amb entrenador nou, Marino Pusic

El rival del Barça per aquesta jornada de Champions és el Xakhtar Donetsk. Un clàssic de la competició europea, que ha anunciat nou entrenador 24 hores abans del duel a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

Els precedents són favorables al conjunt blaugrana. Dels sis cops que s’han enfrontat ambdós conjunts, el Barça ha sortit victoriós en quatre i n’ha perdut dos. En les sis vegades anteriors que s’han vist les cares en competició europea, el gegant ucraïnès tenia a les seves files el mític Darijo Srna. Protagonista en la prèvia d’aquesta jornada 3 de la Champions.

Noves idees

Ara, de moment, però, el retirat lateral croat afrontarà un nou repte al capdavant del Xakhtar, perquè serà el seu debut com a entrenador a Europa. Tot i això, aquest càrrec l’ocuparà breument, ja que a la mateixa roda de premsa prèvia al partit, el mateix Srna, que continua exercint també com a director esportiu, ha confirmat que el neerlandès Marino Pushych serà el nou entrenador del club -recordar que Srna ocupava el càrrec d’entrenador interí-, procedent del Feyenoord on exercia com a segon entrenador.

Pushych farà les tasques de tècnic al partit mateix contra el Barça acompanyat de Srna. Aquest últim, pel que fa al partit contra l’equip blaugrana ha afirmat sentir-se agraït per les paraules que Xavi Hernández va dirigir-li. “És un elogi que algú com ell digui que som atrevits i dotats tècnicament”, destacava el croat a la roda de premsa. Si bé el club ucraïnès té l’etiqueta de no favorit, Srna va manifestar tenir “sensacions positives”. “La guerra d’Ucraïna, per sort o per desgràcia, ha fet que tots els jugadors madurin i lluitin per arribar on estan, com és el cas, per exemple de Sudakov”.

Tres jugadors a aturar

El ‘10’ del Shakhtar, Heorhii Sudakov, serà la gran amenaça del Xakhtar. Millor jugador del club la temporada passada, ja sap el que és jugar al màxim nivell europeu tant amb la selecció com amb el club. “No tenim por a cap jugador del Barça. Estic atent al que fan i tenen molt talent, però nosaltres també tenim grans jugadors”, deia a la roda de premsa. “Ens volem enfrontar als millors i el Barça ho és. És un somni des de juvenil poder-me enfrontar a aquest club”, sentenciava.

L’atacant veneçolà de 19 anys, Kevin Kelsy, serà una de les altres armes amb les quals Pusic i Srna atacaran els jugadors de Xavi. El número ‘14’, Danylo Sikan, tanca el trident ofensiu dels ucraïnesos empatat a gols al capdavant de la taula de golejadors del grup H, juntament amb João Félix.

Dmytro Txigrinski, als 36 anys, també forma part d’aquesta plantilla que s’ha vist afectada per la guerra. Després d’un periple per Grècia i jugar al Dnipro, el veterà central s’ha convertit altre cop en capità del club, tot i que aquest cop sense el braçalet. Es retrobarà, doncs, amb Xavi Hernández després de 13 anys.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut