Xavi:

Xavi: "És un partit vital"

El tècnic del Barça assegura que "les baixes no han de ser cap excusa" contra un rival "que no ens posarà les coses fàcils"

Aquest dimecres, el FC Barcelona té un repte important: guanyar el Xakhtar a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Per què? Doncs perquè el Barça podria tancar aquests tres primers partits de la fase de grups de la Champions amb tres victòries i faria un pas molt important de cara a la classificació.


L'equip n'és conscient i, per això, no vol que el Clàssic d'aquest dissabte els faci perdre de vista l'objectiu. “Per a nosaltres és un partit vital, molt transcendent de cara a la classificació. Els tres punts de demà contra el Xakhtar són clau per al nostre objectiu”, ha dit Xavi en la roda de premsa prèvia al duel de Champions d'aquest dissabte contra l'equip ucraïnès davant dels mitjans de comunicació. 

Una compareixença en què també ha destacat que "això és la Champions, la més gran de les competicions de clubs, i per a nosaltres fer un 9 de 9 és molt important". "No fa falta aïllar ningú del partit de dissabte contra el Madrid perquè la mateixa Champions ja et porta a estar endollat i concentrat”, ha afegit. 

A més a més, el tècnic ha fet les següents declaracions destacades:

El Xakhtar no serà fàcil

“Estem enfocats en el partit de demà, perquè no serà fàcil. El Xakhtar és un rival dinàmic, ben dotat físicament, i crec que ens poden posar en problemes. No podem perdre la concentració perquè si no tindrem les de perdre”.

"El Xakhtar viu una situació que no és fàcil, gens còmode per a ells, lluny de les famílies. Parlant només de futbol, han canviat d’entrenador i ara tenen a Srna, que el conec molt bé i li tinc molt de respecte. L’equip té futbolistes de molt nivell, que potser no es coneixen gaire però que tenen un nivell tècnic molt important”.

“Tinc molt bon record del Chigrinsky. No va ser un període fàcil per a ell, adaptatiu, amb pràcticament un canvi de cultura i, a més, amb una gran competència. Però com a persona era extraordinari”.

Sobre les baixes

“Segueixo sent optimista perquè pugui arribar algú per al partit de dissabte”.

“Pedri està en el timmings que crèiem. Les sensacions són les que són, les que marca el jugador dia a dia. Intentem evitar una recaiguda i, per això, volem anar amb més peus de plom”.

“Tenir moltes baixes no serà cap excusa. L’equip pot competir, jugar bé a futbol i guanyar. El model de joc no varia en absolut”.

“Trobarem a faltar Gavi, i més contra un equip tan físic i tan tècnic, amb tant de nivell”.

La importància de la Masia

“La Masia sempre ha format part dels millors Barça de la història. S’ha nodrit moltíssim d’això. És un honor que al futbol base es treballi tan bé i crec que hi ha una generació molt bona. Això ho hem d’aprofitar perquè el jugador de casa sempre té un plus de compromís i estima”.

“No veig cap problema en la gestió a nivell humà dels joves. Marc Guiu, Lamine o Fermín son persones humils. No necessiten cap extra de tocar de peus a terra i saben que és fonamental seguir treballant i voler millorar”.

Gündoğan, un pilar

“Gündoğan està fent un molt bon inici de temporada. Com a entrenador, tal i com és ell i com s’ha adaptat, i el lideratge que té, és un honor tenir-lo. Ens està donant una pausa i una tranquil·litat brutal. Té fluïdesa, entén molt bé al que volem jugar i tenir-lo al camp és una garantia”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut