Lamine Yamal i Balde, finalistes del Golden Boy

Lamine Yamal i Balde, finalistes del Golden Boy

Els dos blaugranes són en una llista que designarà el millor futbolista europeu menor de 21 anys

Cada vegada queda menys per saber el guanyador del Golden Boy 2023. I en un nou pas, en la llista dels 25 finalistes, encara hi trobem a dos blaugranes, Lamine Yamal i Alejandro Balde

El 27, present gràcies a una Wild Card

Així doncs, Lamine Yamal, que trenca rècords a un ritme frenètic, torna a ser el focus d'interès. El jove talent de la Masia ha entrat en la llista dels finalistes al Golden Boy gràcies a una de les cinc invitacions que ha donat la redacció del diari italià Tuttosport, qui otorga aquest premi atorgat. I és que el 27 barcelonista no formava part dels 20 joves talents que apareixien en el Golden Boy Index i que completen el llistat de finalistes. Una classificació sustentada en una anàlisi estadística de Football BenchMark, una plataforma de dades que sí havia tingut en compte la irrupció de l'atacant culer en les fases anteriors. 

En aquesta llista dels 20 primers del Golden Boy Index sí que apareix Alejandro Balde. L'altre finalista blaugrana en aquest guardó individual sí que ha estat sempre en el top10 d'aquest rànquing estadístic. Una nòmina on també ressalta la quarta posició de Gavi. El migcampista andalús, però no apareix entre els finalistes perquè és el vigent guanyador del Golden Boy. I com explica el reglament d'aquest guardó, el culer no pot repetir perquè està en el saló de la fama d'aquest guardó. 

Els darrers dos guanyadors, culers

En els darrers anys, els premis Golden Boy s'han tenyit de blaugrana. El 2021, el guardó va caure a les mans de Pedri, mentre que la temporada passada, Gavi va aconseguir el premi. A més, el guanyador del 2019 va ser João Félix. Abans d'aquesta nova era de joves blaugrana, altres exculers també han estat guardonats amb el Golden Boy. Leo Messi (2005), Cesc Fàbregas (2006) i el Kun Agüero (2007) han estat reconeguts com els millors jugadors joves de l'any. Veurem si Lamine Yamal o Alejandro Balde figuren en aquesta selecta llista. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut