Granada – FC Barcelona: Amb un punt d’èpica (2-2)

Lamine Yamal i Sergi Roberto rescaten un punt de Granada després d'anar perdent per 2-0

El FC Barcelona s’ha quedat a pocs mil·límetres d’una remuntada èpica a Granada. Malgrat el 2-2 final, el conjunt de Xavi Hernández ha de fer una lectura positiva d’un partit en què ha anat perdent des dels 17 segons fins al minut 85, quan Sergi Roberto ha signat el gol de l’empat. Abans havia marcat també Lamine Yamal, batent un rècord històric de la Lliga, com a resposta a les dues dianes inicials de Bryan Zaragoza en la primera mitja hora de partit, que havien posat el 2-0 per als locals.

Els culers, superiors en el joc de principi a fi, s’haurien pogut endur els tres punts de Granada en una de les últimes accions del partit però el VAR ha anul·lat un gol de João Félix per un fora de joc previ de Ferran Torres, tot i no intervenir en la jugada. Coses del futbol modern.

Doblet de Bryan Zaragoza

Es podria dir que el partit ha començat amb 1-0. Als 17 segons de partit Bryan Zaragoza ha fet el primer gol local amb una rematada creuada des del vèrtex de l’àrea. Els culers s’han recuperat bé del pitjor inici possible i han tancat dins del seu propi camp un Granada que esperava el contracop.

I ha arribat. Després de diverses clares ocasions dels culers, el Granada ha tornat a transformar en gol la segona ocasió que ha tingut. El protagonista ha tornat a ser Bryan Zaragoza, que ha aprofitat una passada a l’espai per definir amb classe davant Ter Stegen i Kounde, que minuts més tard demanaria el canvi per molèsties abans de la mitja part. Increïble però cert: 2-0 després de 30 minuts.

Històric Lamine Yamal

Tot i aquest segon cop, el Barça ha seguit a la seva. Finalment, després d’insistir-hi una vegada i una altra, s’ha trobat amb el premi del gol just abans del descans. Una jugada plena de rebots ha acabat als peus de Lamine Yamal, que gairebé ha entrat caminant a la porteria rival per signar el 2-1. No era una diana qualsevol, sinó la primera de Lamine Yamal a la Lliga, convertint-se amb 16 anys i 87 dies en el golejador més jove de la història de la competició.

Revulsiu Sergi Roberto

Poc han canviat les coses a la segona meitat. El Barça, molt superior, ha continuat picant pedra. Atacava contra una defensa formada per 11 jugadors, la totalitat de l’equip local, que es defenia amb ungles i dents, renunciant completament a l’atac. Tanta insistència ha estat recompensada al minut 85 amb la diana de Sergi Roberto, que havia entrat per Lamine Yamal una estona abans. El capità ha exercit de davanter centre en una jugada fabricada per banda esquerra i amb centrada final de Balde.

Quedaven encara uns minuts de partit i ha passat de tot. Bryan Zaragoza ha estavellat una pilota al pal i el Barça, com durant tot el partit, ha continuat bolcat a l’atac. Fins i tot ha pogut anotar i celebrar el 2-3, obra de João Félix, abans que el VAR anul·lés el gol per un mil·limètric fora de joc de Ferran Torres, que ha vist com la pilota li passava per sobre abans de ser rematada a gol pel portuguès. Hauria estat el gol d’una remuntada que, malgrat no culminar-se, deixa clara una cosa: aquest Barça no es rendeix mai.