Xavi:

Xavi: "Si guanyem estarem tranquils, ser líders no és transcendental"

En la prèvia del duel, el tècnic blaugrana ha comparagut en roda de premsa per valorar el proper partit de lliga contra el conjunt andalús i les baixes que arrosega l'equip

Les baixes i el joc de l'equip. La roda de premsa del tècnic blaugrana prèvia al duel contra el Granada ha estat regida per les preguntes relacionades amb l'absència d'alguns jugadors importants i com s'ho farà l'equip per plasmar la idea de joc a la gespas sense aquestes peces. Xavi Hernández ha destacat que tot i que les baixes són rellevants, "l'equip està bé i amb confiança després de dos victòries molt treballades".

"No hi ha una plaga de lesionats"

Malgrat que el conjunt culer acumula les baixes de Frenkie, Pedri, Raphinha i Lewandowski, el tècnic egarenc ha volgut posar un punt de calma a la qüestió afirmant que "tot i tenir una plantilla més aviat curta, l'equip no té una plaga de lesionats". I és que malgrat l'absència de jugadors importants, el Barça continua acumulant victòries, i això dona una injecció de moral al conjunt.

Per suplir les baixes a la part ofensiva, el míster ha convocat a Pau Víctor i Marc Guiu que per primera vegada han entrat en una llista oficial. Segons Xavi, "els dos jugadors han entrat perquè  faltava gent a la davantera i ha descartat Casadó, ja que ja hi havia suficients jugadors al mig del camp." Malgrat els recanvis ha destacat que "l'absència de Lewandowski és una baixa sensible, però per sort, l'equip té altres alternatives com Joao, Ferran o els dos nous convocats de la pedrera."

Finalment, Xavi confia en el retorn de lesionats per a després de l'aturada de seleccions. De fet, ha reconegut que "Pedri està a prop de tornar igual que Robert o Frenkie", però mentrestant provarà alternatives en aquelles posicions com la possibilitat de posar a Christensen de pivot: "No és la nostra primera opció. És només en qüestions d'emergència com va passar amb Eric. No la descartem perquè ha jugat a la seva selecció en aquesta posició".

"El nostre ADN és guanyar jugant bé"

El tècnic blaugrana ha reconegut en roda de premsa que el Granada és un dels rivals més físics de la competició: "Té un potencial ofensiu molt fort, serà difícil guanyar a l'equip de Paco López". El tres punts aniran cars, però Xavi té la fórmula per emportar-se el triomf. No és ni més ni menys que seguir la filosofia blaugrana: "Nosaltres anem sempre a l'atac, independentment de si juguem amb tres davanters o no. La nostra filosofia no varia."

L'altre dia contra el Porto, els blaugranes no van ser capaços de mantenir la pilota i per a l'egarenc això és innegociable: "Hem de tenir entre un 70% i 80% de pilota. L'hem de dominar tant en atac com en defensa". La victòria al Nuevo Los Carmenes passarà doncs pel control de la possessió, si això s'aconsegueix es veurà un bon joc a la gespa i de retruc s'embutxacaran tres punts que permetran al Barça continuar a la part alta de la taula, un fet que tranquil·litza a Xavi: "Si guanyem hi haurà tranquil·litat. És clar que ens agradaria ser líders, però no és transcendental ara mateix".

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut