Porto - Barça: Importantíssim triomf per ser líders (0-1)

Un solitari gol de Ferran Torres permet als culers endur-se els tres punts de l’estadi do Dragão i passar a comandar, amb sis punts, el grup H de la fase de grups de la Champions

Victòria clau a Portugal. Aquest dimecres, el FC Barcelona ha aconseguit sumar un triomf de molt valor contra el Porto i es col·loca líder en solitari del grup H de la Champions, després de ser l’únic dels quatre equips que ha guanyat les dues jornades. Un solitari gol de Ferran Torres en l’afegit de la primera part ha resultat determinant, en un partit treballat i molt suat contra un rival que no ha baixat els braços en cap moment.

Perquè el Porto ha demostrat ser un rival complicat, més encara a l’estadi do Dragão. Difícil de superar, ha fet suar de valent els de Xavi Hernández tant en el primer temps, en què els portuguesos han pressionat bé defensivament i han provocat problemes de fluïdesa en el joc culer, com en el segon, quan s’han abocat a l’atac. Però, finalment, el gol de Ferran just sobre el xiulet del descans ha estat determinant per trencar la resistència local (0-1, min 45) i ha permès als culers endur-se un triomf molt important. Ara, el proper repte a Europa serà rebre el Shakhtar Donetsk a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, el proper dimecres 25 d’octubre (18.45 hores).

Gol decisiu de Ferran

El partit a Portugal ha tingut dos ritmes. Si en el segon temps, amb el Porto per sota en el marcador, la velocitat del joc i la intensitat han estat més altes, en la primera meitat el guió ha estat força diferent.

Perquè el Barça havia començat sent el dominador de la pilota, però els portuguesos no han deixat que els culers s’acostessin gaire a la porteria de Diogo Costa. Això ha provocat moments de desconnexió que el Porto ha aprofitat per apropar-se a la de Ter Stegen, però sense insistència. La primera i més clara, un xut d’Eustáquio (min 17) blocat per l’alemany, que aquest dimecres ha entrat al podi dels porters amb més partits de la història del Barça.

Aquesta acció, però, ha despertat els de Xavi. Han passat a rondar l’àrea, a buscar centrades i a provar rematades, com la de João Félix després d’una jugada de Lamine Yamal que ha sortit fregant el travesser (min 23).

El contratemps en forma de substitució per molèsties de Lewandowski (min 34), que prèviament havia rebut una entrada, ha semblat marcar els darrers minuts abans del descans. Però, ja en l’afegit, Gundogan ha aprofitat una errada en la sortida de la pilota del Porto per assistir en el 0-1 a Ferran Torres (min 45), que precisament havia estat el substitut del polonès.

S'estira el Porto

Amb el 0-1, i esperonat pel seu públic, el Porto ha sortit a totes després del descans i ha posat emoció a un duel intens fins al final. Kounde, en un parell d’accions defensives (min 53 i min 74), i Ter Stegen (min 71) han salvat l’empat en primera instància. També una jugada en què l’àrbitre havia xiulat penal en contra, tot i que ha acabat en res després de la revisió al VAR per unes mans del Porto (min 79), així com un gol anul·lat per fora de joc (min 83).

Els darrers minuts, amb un home menys per la expulsió de Gavi amb segona groga (min 93), han continuat sent per al Porto. Però el Barça ha aguantat, ha sabut patir i ha sumat tres punts d’or molt claus per a la classificació. El partit 100 de l'era Xavi, doncs, ha acabat amb victòria.