Porto - Barça: La primera plaça, en joc

Porto - Barça: La primera plaça, en joc

(21.00 hores) L’estadi do Dragão serà l’escenari del partit d’un enfrontament d’altura, entre dos equips que volen sumar la segona victòria en dues jornades

Torna la Champions. I ho fa amb un desplaçament important. El FC Barcelona jugarà contra el Porto a l’estadi do Dragão amb la intenció de sumar la segona victòria en aquesta fase de grups de la competició europea. No serà fàcil, perquè al davant hi haurà un rival amb el mateix objectiu: ser líder en solitari.

I és que tots dos conjunts van guanyar la primera jornada, contra el Royal Antwerp i el Shakhtar Donetsk respectivament. El Barça va vèncer 5-0, amb doblet de João Félix i els gols de Lewandowski, Bataille en pròpia porteria i Gavi. Per la seva part, el Porto va guanyar el Shakhtar Donetsk (1-3) a Hamburg, amb un doblet de Galeno i una diana de Taremi. La lluita per la primera plaça del grup, doncs, està servida.

Els precedents, favorables

Fa molt de temps que no es viu aquest duel europeu. De fet, serà el primer enfrontament a la Champions entre el Porto i el FC Barcelona des de la temporada 1999/00, quan es van trobar en la segona fase de grups. Llavors, els culers van guanyar els dos partits, 4-2 a Barcelona i 0-2 a Portugal.

Però, a banda d’aquest parell de duels, els dos equips s’han vist les cares sis vegades més, amb un bagatge total de 3 victòries portugueses i 5 culers. L’última, a més, va portar un títol. Va ser a la final de la Supercopa d’Europa de Mònaco de l’any 2011, quan l’equip llavors entrenat per Pep Guardiola va guanyar el Porto amb gols de Messi i Cesc Fàbregas.

 

Significarà també el retorn a l’estadi do Dragão 19 anys després, quan el 16 de novembre de 2003 el Barça va ser el convidat en l’amistós que va servir per inaugurar oficialment l’estadi del Porto. Aquell dia, a més, va passar un fet d’excepció. I és que es va viure el debut de Leo Messi amb el primer equip del Barça. La resta ja és història.

 

La convocatòria

Per aquest enfrontament, Xavi Hernández ha donat la llista de convocats sense els lesionats Frenkie de Jong, Pedri i Raphinha. Són Ter Stegen, João Cancelo, Balde, R. Araujo, I. Martínez, Gavi, Ferran, Lewandowski, Iñaki Peña, João Félix, Christensen, Marcos A., Romeu, S. Roberto, Gündoğan, Kounde, Astralaga, Lamine Yamal, M. Casadó i Fermín. 

Al davant hi haurà un Porto que, després de 7 jornades, és tercer de la lliga portuguesa, amb 5 victòries, 1 empat i 1 derrota. L’equip que entrena Sérgio Conceição, a més, compta amb cares conegudes. La primera, la de Nico González, que aquest estiu va fitxar pel Porto procedent del mateix Barça, després de la seva cessió de la temporada anterior al València. La segona, la de Pepe, exjugador del Reial Madrid.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut