El Barça visita aquest dimecres la casa del FC Porto pocs dies abans que es compleixin dues dècades de l'estrena de l'argentí amb el primer equip blaugrana

Setmana de Champions, la segona de la temporada, i la primera que comporta un desplaçament europeu per al FC Barcelona. Després d'una estrena immillorable a casa contra l'Anvers, els de Xavi Hernández es desplacen a Portugal per visitar la casa del FC Porto: l'Estadi Do Dragão.

La primera vegada de Leo Messi

Per a molts, podria ser només un dels múltiples grans estadis europeus que els culers han trepitjat a la seva història, però l'hemeroteca sempre ens recorda que aquestes poc més de 50.000 localitats que conformen aquest estadi van ser les primeres afortunades en veure Leo Messi amb el primer equip del Barça.

FCPorto-FCBarcelona2-0PartitAmists20032004_pic_20031116_dragao_fcporto-fcbarcelona_01

Per rememorar aquell dia cal endarrerir la vista gairebé 20 anys, fins al 16 de novembre de 2003. Aquell dia es va disputar un amistós entre tots dos equips que servia per inaugurar el mateix estadi, però que ha passat a la història, no pel resultat final, amb victòria pels portuguesos de 2-0, sinó perquè Leo Messi va disputar l'últim quart d'hora.

Dels nervis a les ocasions

Frank Rijkaard, que era l'entrenador d'aquell equip, va enviar-lo a escalfar durant la segona part, en un moment que Messi, després del partit, admetia a Barça TV que "quan em va dir que escalfés estava molt nerviós, però tenia ganes de sortir a jugar una estoneta."

Una estona que va començar en el minut 74, quan el de Rosario va entrar en el lloc del defensa Fernando Navarro, i ja amb el marcador amb 2-0 que seria definitiu. Ho va fer amb un improvisat número 14 a l'esquena, i va estar ben a prop de debutar amb gol. Primer, el porter Nuno li va impedir, i pocs minuts després, Messi va recuperar una pilota que el va deixar sense porter però una mica escorat, i va optar per fer una passada enrere que no va trobar rematador.