FC Barcelona - Anvers FC: Comença el camí a Europa

FC Barcelona - Anvers FC: Comença el camí a Europa

Els blaugranes s'estrenen a la Champions League en un partit inèdit en què s'enfrontaran a l'Anvers a l'Estadi Olímpic Lluís Companys (21.00 hores)

El Barça farà les seves primeres passes a la Champions League 2023/24 en el duel d'aquest dimarts contra l'Anvers a l'Estadi Olímpic (21.00 hores). El conjunt de Xavi Hernández debutarà a la Lliga de Campions davant de la seva afició contra un equip novell en la competició.

Un duel pràcticament inèdit

Tot i que el Barça i el Royal Anvers no s'han enfrontat mai a la Champions, sí que ho han fet en una eliminatòria europea, en la Copa de Fires de la temporada 1965/66. Els culers van superar els belgues amb un 3-2 global en la segona ronda després de perdre per 2-1 fora de casa i guanyar 2-0 com a local.

També és inèdit l'indret on el Barça disputarà aquesta temporada els partits de la competició europea: l'Estadi Olímpic Lluís Companys. En tota la història, els blaugranes tan sols han jugat un duel europeu en aquest terreny de joc. La temporada 1996/97 els culers van classificar-se per jugar la Recopa d'Europa. En la primera ronda, el sorteig va emparellar el Barça i l'AEK Làrnaca xipriota.

L'anada s'havia de jugar a l'estadi blaugrana, però a causa del mal estat de la gespa de l'Spotify Camp Nou l'equip va jugar de local a l'Estadi Olímpic, on va aconseguir el triomf per 2-0 amb dos gols de Ronaldo Nazário.

La plantilla, amb il·lusió

Després de quatre victòries consecutives a la Lliga, el conjunt de Xavi Hernández arriba amb la moral ben alta al debut de la Champions. Amb pocs dies de descans i preparació entre totes dues competicions, els blaugranes afronten amb ganes una nova temporada de la Champions League.

Amb l'objectiu de sumar la primera victòria a la fase de grup, el tècnic terrassenc afrontarà el partit amb una llista de 21 jugadors: Ter Stegen, Joao Cancelo, Balde, I. Martínez, Gavi, Ferran, Lewandowski, Raphinha, Iñaki Peña, Joao Félix, Christensen, Marcos A., Romeu, S. Roberto, F. De Jong, Gündogan, Kounde, Astralaga, Lamine Yamal, M. Casadó i Fermín. 

Amb qui encara no podrà comptar és amb Araujo i Pedri, que continuen de baixa per lesió.

L'Anvers de Van Bommel i Overmars

L'últim cop que l'Anvers va jugar la Copa d'Europa va ser el 1957, acumulant 65 anys sense competir al continent, la ratxa més llarga de la competició.

El Royal Anvers es convertirà en el setè equip belga diferent que participi en la UEFA Champions League. El conjunt és l'equip més antic del seu país, ja que va ser fundat el 1880. A les vitrines acumulen cinc Lligues nacionals, l'última la de la temporada 2022/23 que li ha permès disputar la màxima competició continental.

El seu entrenador és Marc van Bommel, un vell conegut exblaugrana. De la mateixa manera que el seu pas pel FC Barcelona va ser curt, també va ser gloriós, ja que va guanyar la segona Champions de la història del Club. D'altra banda, el seu director esportiu també té passat culer. Es tracta de Marc Overmars, exjugador que va estar durant quatre temporades al FC Barcelona.

Tot i que a priori l'Anvers no és un dels rivals més exigents, l'equip belga arriba en plena forma. El cap de setmana anterior va guanyar el seu partit de Lliga i encadena dos empats i una victòria en els últims tres duels de competició domèstica.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut