Mark van Bommel es retroba amb el Barça i amb alguns vells coneguts

Mark van Bommel es retroba amb el Barça i amb alguns vells coneguts

L’actual entrenador del Royal Anvers, que visita l’Estadi Olímpic dimarts, té un passat blaugrana curt, però gloriós

Torna la Champions a Barcelona i ho fa amb un parell de novetats. La primera és que l’Estadi Olímpic Lluís Companys viurà per primera vegada un partit de la màxima competició europea, i la segona és que ho farà rebent un rival inèdit en aquesta competició com és el Royal Anvers belga.

Una temporada de culer..., però quina temporada

El que no serà inèdit serà veure el seu entrenador, Mark van Bommel, a la capital catalana. L’actual tècnic del campió belga va tenir un passat breu al Club, però un passat daurat, al cap i a la fi. El neerlandès, en la seva etapa com a blaugrana, va disputar només una temporada, la 2005/06, però en va tenir prou per guanyar tres títols: la Supercopa d’Espanya, la Lliga i, sobretot, la Champions de París, i jugant com a titular.

fcb-arsenal-van-bommel

La visita de l’Anvers a l’Estadi Olímpic no només suposarà que Van Bommel es retrobi amb el Barça, sinó que també ho farà amb alguns dels que van ser els seus companys en aquella temporada. Sense anar més lluny, el duel que es viurà a les banquetes juntament amb Xavi Hernández farà que dos dels migcampistes d’aquella temporada es reuneixin de nou, almenys, durant 90 minuts.

Xavi, Deco i Van Bommel, entre la nòmina de migcampistes d’aquell any

No van compartir gaires partits, només 11, ja que aquella temporada Xavi va patir una greu lesió al lligament creuat que el va tenir bastant temps aturat. Amb qui va compartir més estona de joc va ser amb l’actual director esportiu blaugrana, Deco, concretament un total de 24 partits. De fet, Deco i Van Bommel van ser dos dels tres migcampistes titulars d’aquella final de Champions, juntament amb Edmílson.

BF1F2670

Rafa Márquez, l’altre vell conegut del neerlandès

I per darrere d’ells hi era un altre exjugador que actualment forma part del Club, Rafa Márquez. El mexicà, actual entrenador del Barça Atlètic, segur que no perdrà de vista el seu excompany mentre es jugui el Barça-Anvers, com tampoc ho va fer els 21 partits que van jugar junts aquella temporada.

Una temporada, la 2005/06, que, tot i que va ser l’única de Mark van Bommel amb la samarreta del Barça, té un espai inigualable per a la memòria de tots els barcelonistes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut