FC Barcelona - Reial Betis: Un Barça cinc estrelles (5-0)

El conjunt blaugrana tomba el Betis amb gols de Joao Félix, Lewandowski, Ferran Torres, Raphinha i Joao Cancelo

El Barça ha fet un bany de gols aquesta nit a l'Estadi Olímpic Lluís Companys contra el Betis amb un joc excel·lent. Els homes de Xavi Hernández han tornat a la competició de Lliga després de l'aturada de seleccions de la millor manera possible, aconseguint una gran victòria davant un rival sempre complicat. Joao Félix i Joao Cancelo han aconseguit marcar en la seva primera titularitat com a blaugranes, als quals s'han sumat Lewandowski, Ferran Torres i Raphinha.

Amb aquesta victòria, el conjunt culer manté el seu bon estat de forma i ja són quatre victòries consecutives a la Lliga, abans de trobar-se amb l'Anvers a la Champions dimarts que ve a les 21 hores.

El Barça vol la pilota des de l'inici

El Barça ha arrencat el matx aconseguint imposar el seu joc, aconseguint la pilota amb una asfixiant i eficaç pressió que no permetia als bètics tenir possessions llargues. La primera ocasió del partit l'ha tingut Joao Cancelo, que en la primera titularitat amb la samarreta blaugrana ha enviat una rematada des de fora de l'àrea per sobre de la porteria visitant al minut 6.

Amb el Barça còmode amb la pilota i creant perill gràcies a les arribades per la banda de Balde, el Betis s'ha presentat al partit amb una ocasió clara després de 14 minuts disputats. Luiz Henrique ha aprofitat una pèrdua blaugrana per intentar-ho amb un xut creuat que ha passat fregant la fusta dreta de Ter Stegen.

El Barça converteix les ocasions

Els avisos per les dues bandes de Balde i Cancelo s'han acabat materialitzant al minut 24 a partir d'una recuperació del mateix lateral portuguès. La pilota ha arribat a les botes d'Oriol Romeu, que ha posat una centrada mil·limètrica per a Joao Félix, que ha recollit el seu mateix rebuig i fer el primer per al Barça. D'aquesta manera, el portuguès s'ha estrenat amb la samarreta blaugrana.

Només sis minuts més tard, un altre cop Joao Félix ha deixat una genialitat que ha acabat en el segon gol per als homes de Xavi Hernández. El davanter portuguès ha deixat passar entre les cames una passada filtrada de Christensen, que ha atret tota la defensa verda i que ha deixat sol davant del porter Robert Lewandowski que, una vegada més, ha definit a la perfecció enviant la pilota al fons de la xarxa de Rui Silva.

Però encara hi havia temps per a més a la primera part. Amb el minut 45 al lluminós, Ter Stegen evitava el primer dels bètics amb una mà providencial enviant la pilota a córner. Un córner que ha acabat en contraatac per als culers. Joao Félix ha provat sort amb un xut que ha rebutjat el porter bètic abans d'agafar el camí cap als vestidors.

Arriba la bogeria

Després del descans, el Barça ha continuat tenint el domini del partit i la pilota gràcies a les ràpides recuperacions i a un omnipresent Gavi, que ha guanyat pràcticament tots els duels. Amb el Barça en el millor moment, arribava la bogeria blaugrana en forma de gols. Després d'una falta rebuda per Lewandowski a la frontal de l'àrea, Ferran Torres ha recollit la pilota i l'ha preparat amb la seguretat de ser el golejador del moment. El tauró ha dirigit la pilota pel costat esquerre de la barrera i ha marcat el tercer. Aquest gol significa el primer de falta després de l'últim de Leo Messi.

Després del gol, Ferran ha abandonat el terreny de joc i ha entrat Raphinha, que no trigaria ni dos minuts a convertir-se en protagonista. L'extrem ha rebut una pilota a la frontal i només ha necessitat aixecar els ulls un instant per col·locar la pilota a la porteria posant el quart.

Amb el 4-0 al marcador, els blaugranes han començat a jugar a plaer, deixant un joc de fantasia amb rondos, parets i sotanes que treien de polleguera la defensa bètica. Amb el públic culer embogit, Joao Cancelo s'apuntava també a la festa. El lateral ha deixat assegut el seu defensor amb una bicicleta i una amagada, preparant-se la pilota amb un últim toc per definir amb un autèntic golàs i posar el cinquè en el marcador i culminar així una golejada per al record.