Barça 2-0 Cadis: Victòria per estrenar l'Estadi Olímpic

Els blaugranes han inaugurat la seva nova casa de la millor manera possible, superant els gaditans amb dos gols que han arribat en els darrers 10 minuts

El Barça ha estrenat de la millor manera possible l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Els blaugranes s'han emportat els primers tres punts de la temporada amb dos gols en els minuts finals de Pedri i Ferran Torres, que han servit superar el Cadis per 2-0.

Òscar Hernández, que avui substituïa Xavi, ha fet alinear com a titular, per primera vegada, Lamine Yamal, que s'ha convertit així en el jugador més jove de la història en sortir d'inici a la Lliga i al Barça amb 16 anys i 36 dies.

Ledesma evita el gol blaugrana

En l'estrena a l'Estadi Olímpic Lluís Companys hem pogut veure un Barça reconeixible que s'ha mostrat amo i senyor de la pilota. A més, el més jove del partit ha estat l'encarregat de revolucionar els atacs estàtics blaugrana. Lamine Yamal ho ha intentat una vegada i una altra per la banda dreta, cada vegada que la pilota li arribava. I precisament la primera ocasió clara de gol ha arribat després d'una centrada de Yamal que Pedri ha rematat molt fluixa, directa a les mans del porter visitant (min 15).

El Barça cada vegada anava inclinant més el joc cap a la porteria del Cadis. Però aquí ha estat quan ha aparegut un Ledesma que ha evitat dos gols cantats dels homes de Xavi. Primer, ha tret una gran mà del xut en rosca de Lamine Yamal que havia quedat sol dintre de l'àrea. I, quatre minuts després, ha salvat una centrada de Pedri que s'enverinava directament cap a porteria. En cinc minuts, el Barça hauria pogut marcar dues vegades.

El Cadis es dedicava a aguantar al darrere i aprofitar les errades del Barça. I precisament així ha arribat l'acció més clara per als de Sergio González, quan Alejo ha robat una pilota a Balde al mig del camp sense ningú més al davant, tret de Ter Stegen. Per sort, el porter alemany ha demostrat una vegada més que és el millor porter del món evitant el gol gadità.

Poc ritme

A la represa, els gaditans han aconseguit aturar el ritme alt de joc que havien proposat els blaugranes al final del primer temps. Amb una defensa molt ferma, els homes de Sergio González han fet que el Barça hagués d'intentar-ho molts cops amb centrades laterals. I, així i tot, els culers han estat a punt de marcar en diverses ocasions, però  la defensa i el pal han evitat el primer gol a l'Estadi Olímpic.

A la vegada, els visitants continuaven buscant l'esquena de la defensa del Barça. El Cadis no arribava gaire, però quan arribava ho feia amb perill. De fet, Ramos ha rematat fora una gran contra que hauria pogut significar el 0-1.

Els gols arriben

al final

En els minuts finals, Òscar Hernández ha decidit posar més atacants, i ha fet entrar Ansu Fati, Abde i Ferran Torres per tenir més homes en atac. Amb els canvis l'equip ha aconseguit trencar més cops la defensa poblada del Cadis. De fet, Abde ha estat el primer que ho ha provat amb un gran xut amb rosca que ha tornat a treure Ledesma amb una bona estirada.

I quan el partit semblava que tocava el seu final Pedri ha fet embogir l'Estadi Olímpic quan ha connectat amb Gündogan, i, estirant-se en planxa, ha marcat el primer dels blaugranes en el minut 82. El canari es converteix així en el primer golejador de la temporada per al Barça i de la nova casa culer.

_SG_1334

Després del gol del Barça, el Cadis s'ha tirat amb tot a l'atac i a punt han estat de provocar l'empat del partit. Però en una d'aquestes, Ferran Torres ha aprofitat una gran passada de Lewandowski i ha marcat davant Ledesma el 2-0, que ha sentenciat el segon partit de Lliga.