Xavi:

Xavi: "Necessitarem a l'afició a l'Estadi Olímpic"

El tècnic del Barça afronta amb optimisme l'estrena oficial a la nova llar culer contra el Cadis, un equip "rocós que ens posarà dificultats"

Queda molt poc perquè la Lliga aixequi el teló a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. Si el partit contra el Tottenham del Trofeu Joan Gamper va ser el primer, aquest cop el Barça afronta ja el primer duel oficial de la temporada 23/24. Serà contra el Cadis, aquest proper diumenge (19.30 hores), en la segona jornada de la competició domèstica.

Un rival que Xavi Hernández preveu "rocós" i que "ens ho posarà difícil". "El Cadis defensa molt bé i té una contra important. Estan molt ben organitzats, amb un bon entrenador com Sergio González. A pilota aturada són complicats. Utilitzaran les seves armes i, tradicionalment, és un rival que sempre ens ha costat", ha dit Xavi en la roda de premsa prèvia, duta a terme després de l'entrenament d'aquest divendres a la Ciutat Esportiva. 

 

És per això que, davant la importància del debut, el tècnic ha parlat de l'afició. "L'any passat ens va ajudar molt i vam poder guanyar la Supercopa i la Lliga. Ara comencem una nova etapa, però volem que ens segueixin animant. Necessitarem que els culers vinguin a l'Estadi Olímpic Lluís Companys".

A més a més, sobre l'equip, Xavi ha dit que "la plantilla arriba bé" i que "hem entrenat per ajustar coses respecte el partit del Getafe". "Jugant a casa, amb la nostra gent, esperem jugar millor que al Coliseum, atacar millor i emportar-nos el partit", ha declarat. 

"Tinc una extraordinària relació amb Deco"

A banda del Barça-Cadis, el tècnic Xavi Hernández ha repassat l'actualitat blaugrana. Després que es fes oficial que Deco és el nou director esportiu del Club, l'entrenador ha avalat la figura del portuguès i ha comentat que "tinc una relació extraordinària amb Deco". "Estarem molt a gust i anirem a una. Mateu Alemany ha fet una feina extraordinària i li vull donar les gràcies. Ara ja portem uns dies treballant amb Deco i crec que farem una molt bona feina. Tenim sintonia, ja des quan érem companys d'equip, i és un home de futbol. El veig molt capaç, domina el mercat, té lideratge i és molt clar", ha afirmat. 

I més noms propis, com el d'Ansu Fati, Oriol Romeu o Ronald Araujo. Sobre el davanter, ha tornat a comentar que "és un jugador important per a nosaltres i és patrimoni del Club, de present i de futur". Per una altra banda, s'ha mostrat molt content amb l'adaptació de Romeu: "És un futbolista molt capaç i amb molt d'equilibri defensiu. Però també és pulcre amb la pilota. Molt madur, molt líder, molt perfeccionista i obsessiu a la feina. Vol millorar i és un grandíssim fitxatge".

Per acabar, també ha parlat de la lesió de Ronald Araujo, del que espera que torni després de l'aturada: "El calendari és molt exigent. Intentem que hi hagi el menor de lesions possibles, però són part del joc. Han passat sempre i seguiran passant i cal minimitzar-les. La de Ronald és una baixa sensible, però toca buscar alternatives".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut