Barça 4-2 Tottenham: Apoteosi final i el Gamper, a casa

Tres gols en els últims 10 minuts han obrat la remuntada culer després que el Tottenham capgirés el gol inicial de Lewandowskl, però al final, el Gamper segueix sent blaugrana

El Gamper no podia marxar de Barcelona, i després d'uns minuts finals de bogeria i remuntada culer, s'ha quedat a Barcelona. El gol inicial de Lewandowski feia presagiar una festa blaugrana, però el doblet d'Skipp ha obligat el Barça, en un tram final liderat per la joventut de les seves inesgotables joies, ha assegurat el triomf amb les dianes de Ferran Torres, Ansu Fati i Abde.

Oriol Romeu mana, Lewandowski executa

Els primers minuts han estat una classe magistral d'Oriol Romeu, l'única cara nova a l'equip titular respecte a la temporada passada. Primer, evitant una ocasió claríssima de Richarlison, i gairebé en la següent jugada, iniciant l'acció de l'1-0.

El d'Ulldecona ha habilitat a Raphinha a l'espai, el brasiler s'ha frenat en sec i veient l'arribada de Lewandowski al segon pal li ha servit una centrada que el polonès ha resolt amb una gran volea al primer toc (1-0, min. 3). La festa havia començat bé, i ho hauria fet encara més si Raphinha hagués culminat una jugada trenada pel mateix Oriol Romeu i Lewandowski, però ha perdonat el segon.

Skipp ho capgira abans del descans

I el Tottenham ha reaccionat. Dues jugades construïdes per banda esquerra han finalitzat amb un mateix protagonista, Oliver Skipp. Primer, el migcampista ha aprofitat un rebot al pal de Lo Celso per superar Ter Stegen (1-1, min. 24) i més tard, ha entrat des de segona línia per rematar de cap i amb potència la centrada de Perisic (1-2, min. 36).

Entre mig, el porter visitant Vicario li ha negat el que hauria estat el 2-1 desviant una vaselina de Raphinha i Xavi Hernández s'ha vist obligat a donar entrada a Sergi Roberto en el lloc d'un Araujo amb molèsties. Abans del descans, les forces han estat a punt d'igualar-se, però Gavi no ha pogut dirigir un cop de cap molt lliure de marca entre els tres pals i els culers partien amb derrota en el segon temps.

Batería de canvis i reacció culer

En els primers compassos, ni Gavi ni Lewandowski han estat capaços de definir, i ha estat Richarlison qui s'ha quedat a prop de l'1-3. La reacció culer ha vingut de peus de Pedri, amb un xut per sobre del travesser de Vicario, i després d'uns minuts de domini spur, sis canvis d'una tacada han reactivat el Barça.

Tres d'ells, Gündoğan, Marcos Alonso i Ferran han teixit una bona combinació que ha acabat a córner per la bona acció de Davinson Sánchez, que també ha evitat el gol d'un altre dels nouvinguts, Abde, que amb Ansu Fati i Iñaki Peña havien estat les substitucions.

Remuntada 'in extremis' i Gamper culer

El Barça ha seguit buscant de forma insistent la forma de trobar el gol. En l'últim quart d'hora, amb la presència de joves perles com Lamine Yamal o Fermín López, els atacs han estat constants. I els gols també.

Perquè precisament en la primera pilota que ha tocat Lamine, ha arribat a línia de fons i ha servit un caramel per a què Ferran Torres restablís l'empat (2-2, min. 82). Amb l'embranzida del gol i un equip molt ofensiu, Abde ha buscat la remuntada amb un potent xut llunyà, i l'Estadi Olímpic s'ha bolcat en els minuts finals.

photo_5949464981789588673_y

Bogeria final i festa completa

Un elèctric Lamine Yamal ha provocat la falta que gairebé converteix en un golàs Marcos Alonso, però el millor encara no havia arribat. Una altra delicatessen de Lamine Yamal, una assistència perfecta de Ferran Torres, i una gran definició creuada d'Ansu Fati (3-2, min. 90), i l'èxtasi absoluta.

Perquè quan tota la feina semblava feta, els joves blaugranes han demostrat tenir una fam inabastable. En el temps afegit, Fermín ha posat una passada de la mort que Abde, de primeres i al segon pal, ha convertit en el gol definitiu (4-2, min. 92) d'un final de festa màgic.

Les 35.224 ànimes que s'han congregat a la nova casa culer han celebrat eufòrics una remuntada de caràcter i que ha fet que el 58è Gamper, el tercer que s'ha jugat a l'Estadi Olímpic, s'hagi quedat a casa. Ara, amb la pretemporada finalitzada amb un bon regust de boca i un balanç de tres victòries i només una derrota en el debut, els de Xavi Hernándex afronten l'inici de la temporada oficial amb la moral pels núvols.