Arsenal - FC Barcelona: Estrena amb derrota (5-3)

El conjunt de Xavi cau en el seu debut a la pretemporada tot i avançar-se dues vegades al marcador

El FC Barcelona ha caigut en el seu debut de pretemporada a Los Angeles. El conjunt de Xavi Hernández ha perdut per 5-3 un partit en què s’ha avançat dues vegades, gràcies als gols de Lewandowski i Raphinha al primer temps, contra un Arsenal més rodat aquest estiu. L’altre golejador culer ha estat Ferran Torres en un duel que ha arrencat amb 35 minuts de retard i que, resultat al marge, ha servit perquè els culers comencin a agafar la forma en una pretemporada a la qual encara li queden tres amistosos més, dos d’ells als Estats Units.

Onze inicial amb Romeu i Gündoğan

Després de dues setmanes d’entrenaments, l’expectació era màxima per saber quin seria el primer onze inicial del Barça a la pretemporada. Finalment, Xavi ha apostat per Ter Stegen, Dest, Araujo, Christensen, Marcos Alonso, Oriol Romeu, Pedri, Gündoğan, Ez Abde, Raphinha i Lewandowski, que precisament ha estat l’autor del primer gol de l’estiu culer.

La jugada del gol ha arrencat amb una brillant acció individual d’Abde, marca de la casa, en què ha buscat la línia de fons abans de centrar enrere cap a Raphinha. La rematada del brasiler l’ha refusat com ha pogut Ramsdale però el refús l’ha caçat el polonès per fer el primer de la nit. Arribava el 0-1 en la primera acció ofensiva del Barça.

1-1 al minut 13

El gol culer ha esperonat l’Arsenal, que ha reaccionat ràpid signant el gol de l’empat amb una diana de Bukayo Saka. Era tot just el minut 13 i el partit era una muntanya russa. Minuts més tard els gunners han pogut fer el segon des del punt de penal. Aquest cop, però Saka ha dirigit el seu llançament directament fora.

Intercanvi de cops al SoFi Stadium

El partit era d’allò més viu, i també intens, amb tots dos equips competint com si d’un partit oficial es tractés. De fet, a la mitja part s’havien mostrat fins a quatre grogues. L’1-2 del Barça ha arribat precisament mitjançant un llançament de falta executat per Raphinha i desviat per la tanca defensiva de l’Arsenal. La fortuna s’aliava amb els culers, que minuts més tard tornarien a veure com l’Arsenal empatava de nou gràcies a un gol d’Havertz després d’una bona acció de Saka. A la mitja part, 2-2 i un públic encantat al SoFi Stadium, que ha presentat una entrada amb més de 70.000 espectadors.

Rotacions massives a la mitja part

Com és habitual a aquestes alçades de curs, Xavi ha modificat tot l’onze de cara a la segona meitat. L’han iniciat Iñaki Peña, Sergi Roberto, Kounde, Eric, Balde, Kessie, Frenkie de Jong, Fermín, Dembélé, Ansu Fati i Ferran. L’Arsenal, més rodat, només ha fet un canvi. Tot i poder marcar mitjançant Dembélé, qui s’ha avançat al marcador aquesta vegada ha estat l’Arsenal, gràcies a un xut creuat de Trossard que ha acabat en gol.

Trossard decanta la balança

Si la sort havia somrigut al Barça al primer temps, amb el gol de falta de Raphinha, la situació ha estat completament inversa a la represa. Dembélé ha estavellat una pilota al pal que hauria pogut suposar el 3-3 i, minuts més tard, s’ha repetit la mateixa acció a l’altre costat, quan ha estat Balde qui s’ha topat amb la fusta. Entre una acció i l’altra ha tornat a marcar Trossard, autor d’un doblet i l’home que ha decantat la balança en el primer amistós culer als Estats Units. El duel ha acabat amb un golàs final de Fábio Vieira, autor del 5-3 definitiu.