Els partits del Gamper que s’han jugat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys

Els partits del Gamper que s’han jugat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys

La muntanya de Montjuïc acollirà per tercer cop el trofeu estiuenc culer, amb un balanç de dues victòries fins ara

Aquest 8 d’agost el Barça jugarà el primer partit de la temporada 2023/24 a l’Estadi Olímpic Lluís Companys amb motiu de la celebració del Trofeu Joan Gamper. El rival serà un dels equips que conformen el ‘big six’ anglès: el Tottenham Hotspur.

L’escenari del partit, l’Estadi Olímpic Lluís Companys, ja sap el que és acollir la festa d’inici de temporada. De fet, serà la tercera edició que es disputarà a l’estadi que serà la casa dels blaugranes aquesta temporada. Els anys 1990 i 1996, el FC Barcelona va haver de celebrar el torneig amistós fora de l’Spotify Camp Nou a causa del canvi de gespa a l’estadi culer.

1990, el primer Gamper a Montjuïc

El primer cop que el Barça va jugar el torneig a l’Estadi Olímpic Lluís Companys va ser l’any 1990. Aleshores, era disputat per quatre equips que s’enfrontaven en semifinals i final. El Barça es va proclamar campió de la 25a edició del torneig superant a les semifinals a l’Spartak Moscou amb un únic gol de Bakero (1-0) i guanyant l’Anderlecht a la final amb gols de Koeman, Begiristain i Stòitxkov. Per part dels belgues, el brasiler Luis Oliveira va anotar l’únic gol del seu equip (3-1).

1996, l’últim Gamper amb quatre equips

L’últim cop que el Barça va jugar el Gamper a l’Estadi Olímpic Lluís Companys va ser, també, l’última edició en què quatre equips disputarien el torneig. El San Lorenzo argentí, l’Anderlecht i l’Inter de Milà van ser els últims equips en disputar la competició amb l’antic format.

El FC Barcelona, dirigit per Sir Bobby Robson, es va imposar al San Lorenzo en les semifinals amb gols de Giovanni Silva i Pizzi (2-0). El trofeu es va quedar a casa després que el Barça derrotés l’Inter de Milà amb gols de Guardiola i Pizzi. Ganz anotaria l’únic gol dels italians que no serviria per forçar la pròrroga (2-1).

La 31a edició del Gamper comptaria amb tres jugadors que anys després s’asseurien a la banqueta del Barça com a entrenadors del primer equip: Pep Guardiola, Luis Enrique i Sergi Barjuan. Ara, un altre que també ha jugat uns quants Gampers com Xavi Hernández, dirigirà el seu segon com a entrenador.

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut