El Tottenham Hotspur serà el rival del Gamper

El Tottenham Hotspur serà el rival del Gamper

El partit es disputarà el 8 d’agost a les 20 hores en el que serà el primer partit dels blaugrana a l’Estadi Olímpic Lluís Companys

El Tottenham Hotspur serà el rival del FC Barcelona en la 58a edició del Trofeu Joan Gamper. El conjunt anglès serà el convidat per al primer partit del conjunt de Xavi Hernández a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, que tindrà lloc el 8 d’agost a les 20 hores. D’aquesta manera, el conjunt dirigit per l’australià Ange Postecoglou serà la darrera prova per als culers abans de l’inici de la competició oficial, a Getafe, el 13 d’agost, després d’haver disputat també quatre amistosos a terres nord-americanes.

Segona participació en un Gamper

La d’enguany serà la segona vegada que els de Londres participin en un Trofeu Joan Gamper pel qual ja han passat fins a cinc equips anglesos més: l’Ipswich Town (1981), el Nottingham Forest (1983), l’Aston Vila (1984), el Manchester City (1982 i 2009) i l’Arsenal (2019). De fet, els Spurs seran el segon equip anglès a repetir la seva participació, però serà la primera vegada en la qual s’enfrontaran al Barça.

L’any 1986 el Tottenham va participar en el Gamper per primera vegada. En aquell moment, el trofeu es disputava amb quatre equips, amb unes semifinals i una final. El Tottenham va ser un dels tres convidats juntament amb el PSV Eindhoven i el Milan. Però el conjunt anglès va caure a les semifinals davant el PSV als penals (1-1), mentre que el Barça va superar el Milan (3-1) i, a la final, els neerlandesos (1-0), fet pel qual no es van arribar a creuar.

Tercer Gamper a Montjuïc

La 58a edició del Gamper serà tot just la tercera que tingui lloc a la muntanya de Monjuïc. Les dues primeres, els anys 1990 i 1996, van disputar-se a l’Estadi Olímpic Lluís Companys a causa dels canvis de gespa que s’estaven fent a l’Spotify Camp Nou. En totes dues edicions el trofeu va quedar-se a casa.

50b41b13-cd03-4b27-aee3-c831987766ec
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut