Els precedents del Barça amb el Tottenham

Els precedents del Barça amb el Tottenham

Catalans i londinencs s'han vist les cares al llarg de la història diverses vegades amb un balanç favorable per als blaugranes

El proper 8 d'agost el Tottenham visitarà l'Estadi Olímpic Lluís Companys per disputar la 58a edició del Trofeu Joan Gamper. Aquesta serà la segona vegada que el club anglès disputa aquest torneig després d'haver-ho fet el 1986. Els Spurs no es van enfrontar al Barça en aquesta edició, ja que el format anterior el jugaven quatre equips i aquests dos no van coincidir. De totes maneres, tots dos equips s'han vist les cares més d'una vegada.

Recopa d'Europa 1981/82

La primera vegada que tots dos equips es van enfrontar va ser a les semifinals de la Recopa d'Europa la temporada 1981/82. El Barça venia de guanyar els quarts contra el Lokomotive Leipzig, mentre que el Tottenham ho havia fet contra l'Eintracht Frankfurt. L'anada de la semifinal va acabar en empat (1-1), amb gols d'Antonio Olmo per part del Barça i de Graham Roberts per part dels anglesos, i ho va deixar tot per decidir en el partit de tornada.

A la tornada, un gol de Simonsen enviava el Barça a la final de la Recopa d'Europa, títol que va acabar guanyant en superar l'Standard Lieja a la final.

2616_01_05

Wembley Cup 2009

El 24 de juliol de 2009, el Barça i els Spurs es van enfrontar a la Wembley Cup de pretemporada, i el partit va acabar 1-1. Bojan Krkić va avançar el Barça poc després de la mitja hora, però Jake Livermore va aconseguir l'empat final dels Spurs.

International Champions Cup 2018

La temporada 2018/19 tots dos equips es van tornar a creuar a la International Champions Cup, el torneig de clubs que serveix de preparació per a la temporada següent. El Barça es va tornar a imposar als anglesos, aquesta vegada a la tanda de penals després d'un empat (2-2) durant els 90 minuts.

Els blaugranes van començar guanyant 2-0 amb els gols de Munir i Arthur Melo, però els 'spurs' van reaccionar gràcies als gols de Heung-Min Son i Nkoudou als minuts 72 i 74. Finalment, els culers es van emportar la victòria a la tanda.

Tott International

UEFA Champions League 2018/19

Aquella mateixa temporada, el Barça i el Tottenham van coincidir al Grup B de la UEFA Champions League, juntament amb l'Inter i el PSV Eindhoven. Al partit d'anada disputat a Wembley, el conjunt entrenat per Ernesto Valverde va guanyar 2-4 en un gran partit dels culers i de Leo Messi, que va marcar dos gols.

La tornada al Camp Nou suposava el darrer partit de la fase de grups, on el Barça ja era primer, però el Tottenham es jugava avançar als vuitens de final. El Barça es va avançar aviat al marcador amb un golàs de Dembelé al minut 7, però els anglesos, de la mà de Lucas Moura, van aconseguir l'empat al minut 85, aconseguint així el segon lloc del grup i fent-se un lloc als vuitens de final de la Champions.

Finalment, el Barça va acabar caient en semifinals contra el Liverpool, mentre que el Tottenham ho va fer a la final, tots dos contra el mateix rival.

Tott Champ3

Per tant, els precedents són favorables al Barça amb tres victòries i tres empats, i per això els 'spurs' no han aconseguit encara una victòria davant el conjunt blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut