Iñigo, amb xifres de kàiser

Iñigo, amb xifres de kàiser

Des del seu debut a Primera, la nova incorporació blaugrana és el defensa de la Lliga amb més partits, més recuperacions o més refusos

Les estadístiques de la Lliga s’han actualitzat al compàs d’Iñigo Martínez. El central esquerrà aterra al FC Barcelona amb xifres defensives estel·lars. L’ex de la Reial Societat i l'Athletic Club és el defensa de la Lliga amb més partits jugats, més recuperacions, més rebuigs, més rebuigs de cap i més duels aeris guanyats des del seu debut el curs 2011/12. Ho desglossem. 

Com un avió

El d’Ondarroa infon respecte des de l’eix de la defensa. Un mur que atresora qualitat amb els peus, però que també controla a la perfecció les altes altures. Perquè el cap d’Iñigo Martínez té un imant per les pilotes que volen alt. Sens dubte, que el cel de la Lliga cruix al compàs del nou blaugrana

Una característica refutable si mirem les estadístiques en què predomina l’element pensant del cos. El nou culer ocupa la posició d’or de defenses de la Lliga amb més rebuigs de cap des de la temporada 2011/12, la del seu debut a la competició amb la samarreta txuri-urdin el 27 d’agost del 2011. En suma 883 en un podi on trobem Diego Godín i l’exbarcelonista Gerard Piqué. Uns rebuigs totals que també monopolitza, ja que és el defensa amb les millors xifres a la Lliga, 1.715. 

El poder aeri del segon fitxatge blaugrana també es mostra en el fet que és el defensa amb més duels aeris guanyats, amb 859, des de la seva primera aparició a Primera Divisió. A més a més, el blaugrana, que té l’etiqueta de defensa antiaeri cada vegada que salta en tasques defensives, ha exhibit recursos des de les altures en atac. Perquè és el segon defensa amb més rematades de cap. Una qualitat supersònica que l’ha portat a acumular tretze rematades, una de les quals contra el Barça el curs 2021/22; ocupa la posició de bronze en aquest registre. 

Un rugir fort

En el seu arsenal apareixen més atributs que enalteixen les seves xifres de kàiser. D’ençà que va debutar a la Lliga amb la samarreta de la Reial Societat es va convertir en una peça fonamental en les alineacions donostiarres. Sis temporades i mitja a Sant Sebastià, en què va ser indiscutible, el van portar a Bilbao. Un equip veí i etern rival en el qual també va ser un fix. Sent lleó va augmentar exponencialment la seva xifra de partits jugats a la Lliga: un total de 357. Un nombre que des de la rereguarda només pot fer Iñigo Martínez. 

Les recuperacions són un dels altres punts eixordadors del nou central del Barça. Ningú ha rescatat més pilotes que el basc des del curs 2011/12: 1971. Un punt a favor per al joc dels de Xavi, que sempre anhelen tenir el control de la pilota. En el podi d’aquesta estadística apareixen dos exbarcelonistes més, Gerard Piqué i Jordi Alba. 

Sens dubte, aterra a Can Barça un defensa que va com un avió i vola al so d’unes estadístiques de kàiser. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut