Els cara a cara d’Iñigo Martínez amb el Barça... i amb Xavi

Els cara a cara d’Iñigo Martínez amb el Barça... i amb Xavi

El nou fitxatge té una llarga relació amb el Barça, i gairebé comparteix equip amb Xavi Hernández

Amb l’arribada d’Iñigo Martínez al FC Barcelona s’ha confirmat la segona incorporació blaugrana després del fitxatge del migcampista İlkay Gündoğan. Tots dos són jugadors experimentats, superen la trentena i les han vist de tots els colors dins d’aquest món anomenat futbol. Però les seves experiències contra el Barça han estat força diferents.

Gündoğan, després de desenvolupar tota la carrera entre Alemanya i Anglaterra, només s’havia creuat amb el Barça  tres vegades, mentre que Iñigo Martínez, amb més d’una dècada ininterrompuda a l’elit del futbol espanyol, hi ha jugat fins a 26 vegades.

L'únic títol d'Iñigo amb un club, contra el Barça

D’aquestes, la meitat ho va fer defensant els colors de la Reial Societat. Les 13 restants, amb l’Athletic Club. I on també hi ha una distribució igualada és en les sis victòries que va aconseguir contra el Barça: tres amb els txuri-urdin i tres amb els lleons. En el balanç complet cal sumar-hi cinc empats i un total de 15 victòries del Barça.

mini_iñigo martinez 3

L’únic que li ha faltat a Iñigo Martínez en els partits contra el Barça és haver-ne guanyat algun a l’Spotify Camp Nou. Dels sis en què ha vençut, tres van ser al Reale Arena de Sant Sebastià, dos a San Mamés i un altre a La Cartuja de Sevilla, el 17 de gener del 2021. D’aquell partit, possiblement, sigui del que en té un millor record, perquè va ser en la final de la Supercopa d’Espanya, l’únic títol que té al seu palmarès de clubs, perquè també va ser campió d’Europa sub-21 amb la selecció espanyola.

Set partits entre Iñigo Martínez i Xavi

Ara, de blaugrana en voldrà guanyar algun més. I ho farà sota la batuta de Xavi Hernández, amb qui ja ha coincidit algunes vegades, sobretot com a rivals. Perquè dels 26 partits que Iñigo Martínez ha jugat contra el seu nou equip, en sis ho va fer contra el seu nou entrenador.

Entre el 2011 i el 2015, amb Iñigo a la Reial Societat i amb Xavi jugant les seves últimes temporades de blaugrana, van enfrontar-se amb un balanç bastant igualat entre tots dos: dues victòries per al defensa, un empat i tres victòries per a Xavi Hernández.

Però hi ha un altre partit que també els va enfrontar, i es tracta d’un duel entre les seleccions d’Euskadi i de Catalunya que es va jugar a San Mamés l'any 2014. 
Aquell dia, en què se celebrava el centenari del primer enfrontament entre tots dos combinats, el partit va acabar amb 1-1, amb Aduriz i Sergio García com a golejadors i amb Iñigo i Xavi com a titulars. Així doncs, set partits com a rivals, però cap com a companys.  

Compartint convocatòria, però no equip

I van estar molt a prop. Tan a prop com que van coincidir en una convocatòria de la selecció espanyola, en la fase de classificació per al Mundial del 2014. En els dos partits, Espanya va superar Bielorússia i Geòrgia i, tot i que Xavi va ser titular en els dos duels, Iñigo Martínez els va veure des de la banqueta. Sigui com sigui, quan tots dos coincideixin ara als vestidors, no seran cares desconegudes ni per l'un ni per l’altre.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut