10 curiositats sobre Iñigo Martínez

10 curiositats sobre Iñigo Martínez

El central basc és el primer jugador que ha estat al Barça i a l'Athletic Club en els últims 15 anys

Iñigo Martínez és el segon fitxatge del FC Barcelona per a aquesta nova temporada 2023/24. A continuació, doncs, repassem 10 curiositats sobre el central basc, que arriba a Barcelona procedent de l'Athletic Club: 

- Iñigo Martínez va néixer el 17 de maig del 1991, exactament un dia abans d’un Barça-Reial Societat que va acabar amb un 1-3 favorable als bascos. Aquest triomf visitant havia estat l’últim de la Reial abans de la seva victòria aquesta temporada (1-2), amb el Barça ja campió, a l’Spotify Camp Nou.

- Abans que arribés no hi havia cap jugador de la collita del 1991 a la plantilla del primer equip masculí. Els més propers, per edat, són Sergi Roberto i Marc-André ter Stegen, nascuts el 1992, mentre que Marcos Alonso i İlkay Gündoğan van néixer a finals del 1990.

mini_3200x2000_IÑIGO_KV

- Iñigo Martínez és un futbolista amb molta experiència a les competicions estatals, però ha jugat pocs partits de competició europea. En el cas de la Champions, va fer-ho amb la Reial Societat el curs 2013/14. Van ser un total de cinc partits en què no va aconseguir cap victòria. És a dir, podria sumar la seva primera victòria a la Champions aquest curs, ja com a jugador culer.

- Amb la selecció espanyola també ha estat un nom que ha figurat a moltes llistes des de les categories inferiors, però només ha participat en una gran competició: els Jocs Olímpics del 2012.

- En el seu palmarès hi ha dos títols: l’Eurocopa sub-21 aixecada amb Espanya a l’estiu del 2013 i la Supercopa d’Espanya guanyada amb l’Athletic Club l'any 2021, precisament tombant el Barça a la final.

- Al llarg de la seva trajectòria, Iñigo Martínez ha lluït principalment els dorsals ‘4’ (cinc anys a l’Athletic Club) i el ‘6’ (set anys a la Reial Societat). El seu debut a Primera el va fer amb el ‘26’.

- Fa 15 anys de l’últim jugador que va vestir les samarretes de l’Athletic Club i el Barça. Va ser Santi Ezquerro, que també va arribar lliure del conjunt bilbaí a l’estiu del 2005 i va ser blaugrana fins al 2008. Més lluny queden altres casos com els de José Mari García, Ernesto Valverde, Julio Salinas o Andoni Zubizarreta, entre d’altres.

mini_iñigo martinez 3

- En canvi, hi ha força més vincles recents amb la Reial Societat. En aquest segle XXI ja són sis els jugadors que han defensat els colors de la Reial i el Barça: Claudio Bravo, Oier Olazábal, Sandro Ramírez, Antoine Griezmann, Rafinha Alcántara i ara, també, Iñigo Martínez.

- Però, hi ha cap jugador que hagi estat als tres equips? Doncs fins ara només n’hi havia un: Jon Andoni Goikoetxea, que va militar a la Reial Societat entre el 1988-90, al Barça entre el 1990-94 i a l’Athletic Club entre el 1994-97. Iñigo Martínez serà el segon.

- El central serà el 32è jugador basc de la història del Barça. Dels no esmentats fins ara, destaquen Gaizka Mendieta, Julen Lopetegi, ‘Periko’ Alonso, Alexanko o Urruti.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut