Granada - Barça: Campiones de Lliga! (1-4)

Tres punts eren necessaris per aixecar un nou títol domèstic i les blaugranes han guanyat a les granadines amb solvència

Campiones de Lliga! El Barça ha superat el Granada en un Nou Los Cármenes amb bona entrada (1-4) i ha aprofitat el primer 'match-ball' que tenien les de Jonatan Giráldez per conquerir un nou títol de la competició domèstica. Dos gols de Fridolina Rolfö, un de Lucy Bronze i un altre de Graham Hansen han decantat el partit a favor de les blaugranes. Així, una nova temporada on les culers han dominat de principi a final el campionat i aixequen el cinquè de consecutiu.

Per la via ràpida

Amb l'objectiu d'aconseguir els tres punts per ser campiones de Lliga, el FC Barcelona ha anat per feina des del primer minut. Fridolina Rolfö ha avançat a les blaugranes en els primers compassos del partit gràcies a una centrada de Graham Hansen que ha enviat cap a dins la sueca. Les blaugranes han continuat picant pedra i Lucy Bronze ha fet pujar el segon en el marcador arribant des del darrere i aprofitant que la portera visitant no ha refusat bé la pilota. Així, en els 10 primers minuts de joc, les culers ja manaven 0-2.

Jugant en una posició més avançada, Rolfö ha sigut un perill constant per a la defensa granadina i ha estat a punt de fer el tercer i el seu segon gol particular, però la seva rematada a boca de canó l'ha aturat Sandra Estévez. I, precisament, la 16 ha tornat a ser protagonista en el tercer gol blaugrana, però en aquest cas, d'assistenta, canviant-se els papers amb Graham. Aquest cop, la noruega ha rematat la centrada de Rolfö. Tanmateix, a les acaballes de la primera part, Laura Pérez ha reduït distàncies per al Granada des del punt de penal.

Sentencien el partit... i la Lliga

A la represa, el guió ha continuat sent el mateix, amb les de Jonatan Giráldez buscant la porteria local amb intenció, però Sandra Estévez s'ha fet forta sota pals per aturar qualsevol intent blaugrana, d'igual manera que Cata Coll, atenta davant els intents efímers de les granadines. Les insistències culers han tingut recompensa en forma d'un penal provocat per Claudia Pina i Rolfö ha volgut continuar amb el seu partidàs fent pujar el quart gol al marcador i el seu doblet particular des de la pena màxima.

Tot i que el Barça ha acabat el matx buscant el cinquè, no ha acabat arribant i les quatre dianes blaugranes a l'electrònic han significat una nova Lliga per a les vitrines barcelonines.

Granada, 1
Barça, 4

Granada: Sandra Estévez; Naroa Uriarte, Marta Carrasco, Isabel Álvarez (Itziar Gastearena, min. 81), Esther Martín-Pozuelo; Laura Pérez (Edna Imade, min. 63), Ari Mingueza, Alicia Redondo, Ornella Vignola (Alba Pérez, min. 75); Laura Requena (Naima García, min. 75), Andrea Gómez (Carlota Suárez, min. 63)

Barça: Cata Coll; Lucy Bronze, Irene Paredes, Ingrid Engen, Ona Batlle (Mariona Caldentey, min. 58); Alexia Putellas (Claudia Pina, min. 58), Aitana Bonmatí, Keira Walsh; Graham Hansen, Salma Paralluelo (Bruna Vilamala, min. 71), Fridolina Rolfö (Esmee Brugts, min. 78)

Gols: Fridolina Rolfö (0-1, min. 2), Lucy Bronze (0-2, min. 10), Graham Hansen (0-3, min. 37), Laura Pérez (1-3, min. 47), Fridolina Rolfö (1-4, min. 75)

Àrbitra: María Planes Terol