Brann - Barça: Primer pas cap a semifinals (1-2)

Les blaugrana s'imposen en el fred de Bergen gràcies als gols de Graham Hansen i Salma Paralluelo en un partit de picar pedra

El Barça torna de Noruega amb un triomf molt lluitat contra el Brann (1-2) que apropa les barcelonistes a les semifinals de la Champions. Tot i que Graham ha inaugurat el marcador en els primers minuts, l'empat local en els darrers minuts de la primera part ha complicat un partit que ha desencallat Salma Paralluelo amb el seu sisè gol a la màxima competició continental.

Graham Hansen, 25è gol del curs a la seva Noruega

Com la pràctica totalitat dels partits, les de Jonatan Giráldez han inclinat el joc cap a la porteria rival, gairebé des del primer minut. Amb uns compassos inicials de més tempteig, les blaugrana han assumit el domini de la pilota, i, en conseqüència, han arribat les ocasions. I, en una de les primeres, el gol. La pissarra de l'estratègia ha funcionat a la perfecció, i en un córner, amb dues parets i un bloqueig de Walsh, Caroline Graham Hansen ha obert el marcador (0-1, min. 9). La noruega, a casa, ha marcat el 25è gol d'una temporada que l'està consagrant, per si algú ho dubtava, com una de les millors futbolistes del planeta.

El Barça havia fet la part més complicada ben aviat, i això podia presagiar un partit relativament còmode, però uns quarts de final de la Champions, i a domicili, no poden ser plàcids. Tot i que les culers seguien gaudint de la pilota i de diverses arribades amb perill de Mariona o Salma, les locals s'han trobat amb un premi que ni elles semblaven esperar.

Empat inesperat abans del descans

En una ràpida transició, Kvamme ha sorprès en el segon pal i ha definit al primer davant la sortida de Cata Coll (1-1, min. 39), en la primera ocasió del Brann. No ha pogut desfer la igualada el Barça abans del descans, ja que el travesser ho ha impedit en una rematada d'Irene Paredes a les acaballes del primer temps. En el segon, tot ha tornat a començar, però amb la confiança de les locals pels núvols. A les de Giráldez se'ls complicava trencar línies amb les passades interiors, i tot i que si algú estava prop del segon eren les blaugrana, no tenien tantes arribades, i tan clares, com és habitual.

_GP20206

Sempre Salma

Però la qualitat s'ha acabat imposant, i la lògica també, amb el gol de la màxima anotadora de la competició. Amb assistència d'Aitana Bonmatí, la insaciable Salma Paralluelo s'ha negociat un espai dins l'aàrea per afusellar el pal curt de Mikalsen (1-2, min. 72) i donar un avantatge tranquil·litzador. Amb el gol han vingut els canvis, amb Alexia i Pina dinamitzant més la parcel·la ofensiva, i Rolfö apuntalant el carril esquerre.

A per la rúbrica al Johan

I el Barça, amb el marcador a favor i conscient que queda un partit de tornada a casa, s'han dedicat a no concedir opcions al Brann. A més, en el temps afegit Aitana ha enviat una fuetada al travesser, però tot i no poder augmentar distancies, les campiones d'Europa s'emporten un bon resultat de la gèlida Bergen. Ara, tocarà assegurar-se la classificació per a les semifinals a Barcelona, el proper dijous 28 de març a les 18.45h.

Fitxa del partit

Brann: 1
Barça: 2

Brann: Mikalsen; Stenevik, Ostenstad, Tynnila (Ritter 79'); Kvamme, Kielland (Renmark 78'), Haugland, Lund; Engesvik (Eikeland 56'), Gaupset 8Svendheim 86') i Crummer (Aahjem 79').

Barça: Coll; Bronze, Paredes, Engen, Batlle (Rolfö 73'); Walsh, Patri (Alexia 73'), Aitana; Graham (Vicky 89'), Mariona (Pina 80') i Salma Paralluelo (Brugts 89').

Gols: 0-1, Caroline Graham Hansen (min. 9); 1-1, Cecilie Kvamme (min. 39); 1-2, Salma Paralluelo (min. 72)

Àrbitra: Alina Pesu. Ha amonestat les locals Engesvik i Tynnila.