Barça Atlètic - Arenteiro: Empat agredolç (1-1)

El filial blaugrana suma un punt a un Johan Cruyff de rècord, després d'una jugada aïllada dels gallecs que ha igualat el gol inicial d'Olmedo

El Barça Atlètic ha sumat un punt contra l'Arenteiro (1-1), amb les dianes dels locals i dels visitants vingudes des del córner. Alexis Olmedo s'ha estrenat com a golejador avançant el filial blaugrana, però Manín Gonzaga ha posat les taules al marcador a un Estadi Johan Cruyff que ha registrat la millor assistència de la temporada amb 6.358 aficionats.

Els futbolistes blaugranes es desplaçaran el pròxim dissabte fins a Salamanca per fer front a Unionistas (19.00 hores), un conegut rival aquest any per al Club blaugrana.

Lesió tan sols començar el partit

Els jugadors de Rafa Márquez han pressionat el camp rival des del xiulet inicial amb la voluntat de segellar el partit com més aviat millor. Tot i això, el combinat gallec ha sabut mostrar-se sòlid en defensa i ha tancat bé els seus espais. Llastimosament, la primera notícia destacada de l'enfrontament ha estat la lesió del porter titular de l'Arenteiro, Diego García, que ha hagut de ser transportat en llitera al minut 12. Pablo Brea ha hagut de prendre el seu lloc sota pals.

El partit ha mantingut el transcurs anterior a la lesió i el Barça Atlètic ha provat sort amb una combinació al minut 23 entre Moha i Mbacke. El central senegalès, amb una gran internada a la porteria 'verda', ha culminat una jugada amb una passada enverinada que ha fregat el pal dels visitants.

Arriba el primer

Quasi un quart d'hora més tard, els jugadors blaugranes han trobat fortuna. Amb un córner esplèndidament llençat per Unai Hernández, Alexis Olmedo ha rematat de cap la pilota, perforant la porteria de l'Arenteiro (1-0). Amb el gol del jove defensa de l'equip, la defensa de Rafa Márquez ja ha col·laborat en set gols en els últims set partits on la plantilla ha marcat, almenys, un gol. Moha ha volgut sumar-se a la festa al temps afegit amb un potent xut que ha impactat el pal. Així doncs, els dos equips han enfilat el camí als vestidors amb l'avantatge per la mínima del Barça Atlètic.

15 minuts frenètics amb gol rival

A la represa del partit, l'Arenteiro ha donat una passa endavant i ha començat a apropar-se més al terç final del camp blaugrana. Tanmateix, ha tornat a ser Moha qui ha ralitzat la primera ocasió del segon temps amb un llençament des de fora l'àrea que ha sortit per ben poc a fora de la porteria de Brea, al minut 54. El lateral dret visitant, Jordan Sánchez, dos minuts després, ha replicat amb una canonada llunyana que ha estat refusada pel travesser de Marc Vidal. Pablo Brea ha hagut d'estrenar-se, amb una aturada de mèrit a un xut de Naim García, que s'havia quedat sol davant el porter, un minut més tard.

Des de la cantonada ha arribat també l'empat de l'Arenteiro. Al minut 61, una centrada de Pibe des de l'esquerra l'ha aprofitat Manín Gonzaga amb doble instància. El primer remat del davanter andalús l'ha aturat, quasi sobre la línia de gol, Marc Vidal, però el refús li ha quedat als peus del '9' visitant, que ha rematat plàcidament al fons de la porteria culer (1-1).

El Barça Atlètic ha col·locat un setge a l'últim terç del camp gallec, d'on quasi no n'ha sortit. L'Arenteiro s'ha replegat a la seva àrea, evitant qualsevol acció individual aïllada dels jugadors de Rafa Márquez, que s'han quedat amb un punt que ha fet curt amb el que s'ha vist sobre la gespa.