Barça - Palma Futsal: La cinquena haurà d'esperar (1-5)

Tot i que Adolfo ha avançat els culers, els gols de Rómulo, Vilian Lourenço, Neguinho (2) i Chaguinha permeten als balears guanyar la seva segona Champions seguida a Erevan

No ha pogut ser. El Barça de futbol sala ha caigut contra el Palma Futsal, a la final de la Champions, i no pot sumar la cinquena Champions de la seva història. En una final en què els culers han merescut més, perquè han tingut ocasions, però l'efectivitat del Palma, especialment en el segon temps, ha estat determinant. Adolfo ha avançat el Barça, però Rómulo, Vilian Lourenço, Chaguinha i el doblet de Neguinho donen la segona Champions de la seva història al Palma Futsal.

El primer assalt és del Palma

Ha estat una primera meitat amb molta intensitat, també nerviosisme, en què el Palma ha decantat la balança al seu favor. Els balears han començat la final amb més pressió ofensiva, amb diverses ocasions clares per avançar-se, i ha obligat els de Jesús Velasco a exigir-se en defensa. També a un Dídac Plana molt segur, que ha avortat les accions mallorquines amb brillantor.

El pas dels minuts, però, ha despertat el Barça, que ha començat a arribar a l'àrea de Barrón. Antonio, que no ha arribat per poc a rematar una centrada; Dídac, amb un xut potent que ha buscat sorprendre; i Adolfo, amb un xut creuat, a punt han estat d'inaugurar el marcador (min 9). També Pito, en una passada entre línies que Barrón ha tapat bé (min 11), així com Touré, després d'una contra de Catela (min 14). És en aquest moment de partit quan el Barça s'ha pogut avançar, després d'una passada de Catela cap a Adolfo, que el de Santa Coloma ha enviat al fons de la porteria amb un xut creuat (1-0, min 15).

L'equip d'Antonio Vadillo, però, ha pogut remuntar en el tram final del primer temps. Primer ha forçat l'empat, després d'una jugada de Rómulo que ha validat el VAR (1-1, min 18). Tot i que el Barça ha tingut dos dobles penals, però Barrón ha aturat els xuts de Catela i Ferrao, finalment ha estat Vilian Lourenço, a vuit segons per al descans, qui ha fet l'1-2 a favor dels balears (1-2, min 20).

El Barça les té...

El pas pel descans ha portat a un Palma una mica més contemporitzador i un Barça que ha buscat l'empat. Poc a poc, els culers han anat tancant el rival en la seva àrea i les ocasions han començat a arribar. Catela i Pito han avisat, mentre que Lozano ha picat contra el travesser (min 27) i ha tingut un xut de falta que ha obligat a lluir-se Luan (min 29). També Touré en tres ocasions, la darrera amb un xut potent que s'ha topat contra el pal (min 33). I Catela, que ha obligat Luan Muller a fer una nova aturada descomunal quan el gol ja es cantava (min 34).

Però no veu porteria

Però ja ho diu la dita, que quan perdones ho acabes pagant, i en una jugada ràpida el Palma ha ampliat diferències després d'una centrada a l'àrea i una rematada de Neguinho a menys de 6 minuts per al final (1-3, min 34).

Això ha obligat els culers a jugar amb porter jugador, però el Palma ha defensat bé i la pilota ha continuat sense voler entrar. Els gols finals de Chaguinha i Neguinho han acabat per sentenciar una final de la Champions que deixa al Barça sense la seva cinquena copa d'Europa.

LA FITXA

BARÇA, 1

PALMA FUTSAL, 5

Barça: Dídac, Antonio, Ferrao, Catela, Erick -cinc inicial- Matheus, André Coelho, Adolfo, Lozano, Pito, Touré, Kokoro, Miquel Feixas (ps), Pau López (ps).

Palma Futsal: Carlos Barrón, Chaguinha, Neguinho, Rómulo, Gordillo -cinc inicial- Vilian Lourenço, Cleber, Moslem, Bruno Gomes, Rivillos, Marcelo, Luan Muller (ps).

Gols: 1-0, Adolfo (min 15). 1-1, Rómulo (min 18). 1-2, Vilian Lourenço (min 20). 1-3, Neguinho (min 34). 1-4, Chaguinha (min 40). 1-5, Neguinho (min 40).

Àrbitres: Nikola Jelić, Nicola Manzione. Groga a Jesús Velasco, entrenador del Barça, Pito, jugador del Barça, i Rómulo, Cleber, Carlos Barrón i Moslem, jugadors del Palma. Han expulsat Sergio Lozano.