Barça - ElPozo Múrcia: Són herois (3-3; 4-2)

Els de Jesús Velasco tiren d'èpica i aconsegueixen la setena Copa d'Espanya de la història de la secció amb una autèntica heroïcitat

Això és molt èpic. El Barça de futbol sala s'ha guanyat un lloc a l'olimp. Contra tot, amb mil adversitats, però són campions. Un partit complicat, en què ElPozo Múrcia sempre ha anat per davant, però en què el Barça mai ha perdut la cara. En el tram final, l'expulsió discutida de Pito, que ha encès el Barça, i de Dyego, per protestar, ha deixat el Barça en inferioritat en els últims minuts. Gadeia ha fet el 2-3, però Catela, amb un doble penal a segons per al final, ha forçat la pròrroga. Amb 0-0 en el temps extra, s'ha arribat als penals. I aquí, de nou, en una tanda de penals fatídica, Miquel Feixas ha aturat un penal decisiu -anteriorment ElPozo Múrcia n'havia enviat un a fora- i Catela ha fet el decisiu. La Copa és nostra.

No comença bé la final

El cansament s'ha fet palès al Palacio de los Deportes de Cartagena i el Barça de futbol sala ha tingut problemes per sentir-se còmode sobre la pista. Això ho ha notat ElPozo Múrcia, que ha buscat fer mal. Al davant, però, s'ha trobat Dídac Plana, que durant els primers 18 minuts ha estat un mur infranquejable. No ha pogut evitar, però, el que ha fet Rafa Santos a 1.52 per al descans, en una jugada en què el jugador de l'equip murcià ha posat la pilota trobant l'únic petit espai que hi havia (0-1, min 18).

Millora del Barça

A la represa el Barça ha sortit amb una altra cara. De fet, en la primera aproximació, Fede Valerio ha comès penal sobre Matheus quan s'havien jugat 46 segons de la segona meitat i Catela, sense posar-se nerviós, ha fet l'1-1 (min 21). A més, els culers ràpidament podrien haver aconseguit el segon, però Edu s'ha fet gran en l'un contra un de Touré i Matheus, que ha caçat el refús, ha enviat la pilota fora (min 23).

A partir d'aquí el partit ha embogit. Una aturada miraculosa de Miquel Feixas, amb una doble intervenció, ha tornat a despertar els murcians (min 24) i Marlon, minuts després, ha aconseguit tornar a posar-los per davant (1-2, min 27).

La resposta ha tingut accent portuguès perquè en un córner picat per Antonio la pilota ha tocat en un defensor i André Coelho l'ha enviat cap a dins (2-2, min 29).

Un final d'infart

Els últims minuts han estat una bogeria. L'expulsió de Pito, polèmica, ha deixat el Barça amb inferioritat en els darrers minuts. Dyego també ha estat expulsat per protestar. A falta de 17 segons, Gadeia ha fet el 2-3 que semblava que decidia la final (2-3, min 40). Però en la darrera jugada, un doble-penal pitat a favor dels culers ha permès a Catela, MVP de la final i del torneig, fer el 3-3 que ha forçat una pròrroga en què no s'han vist gols.

De nou, el partit s'ha decidit des dels penals. I de nou la balança s'ha decantat a favor dels culers. Adolfo ha fallat el seu llançament, però un penal que ha anat a fora per part de ElPozo Múrcia i una aturada de Miquel Feixas ha donat avantatge els culers. Catela, protagonista novament, ha transformat el gol que, ara sí, ens proclama campions.

LA FITXA

BARÇA, 3 (4)

ELPOZO MÚRCIA, 3 (2)

Barça: Dídac, Antonio, Dyego, Adolfo, Catela -cinc inicial- Pito, Matheus, Touré, Erick, André Coelho, Harrisson, Pol Cano, Miquel Feixas (ps).

ElPozo Múrcia: Edu, Gadeia, Marcel, Niyazov, Taffy -cinc inicial- Esteban, D. Álvarez, Marlon, Eric Pérez. F. Valerio, Rafa Santos, Ricardo.

Gols: 0-1, min 18 (Rafa Santos). 1-1, Catela (min 21). 1-2, Marlon (min 27). 2-2, André Coelho (min 29).  2-3, Gadeia (min 40). 3-3, Catela (min 40).

Àrbitres: Cordero Gallardo, Carrillo Arroyo. Groga a André Coelho i vermelles a Pito o Dyego, del Barça, i Rafa Santos, David Álvarez, Juanjo i Fede Valerio, de ElPozo Múrcia.