La setena Copa d'Espanya

La setena Copa d'Espanya

El Barça aconsegueix un nou títol per a les seves vitrines després de superar ElPozo Múrcia a la final

Ja la tenim aquí. El Barça de futbol sala ha aconseguit la setena Copa d'Espanya de la seva història. Ho ha fet després de superar ElPozo Múrcia, en la gran final que s'ha jugat a Cartagena, per demostrar un cop més l'ambició d'aquest equip.

Es va remuntar contra el Xota als quarts de final, amb un doblet de Catela (2-1), i es va passar contra el Palma als penals (1-1; 4-3) en les semifinals. Ara, després d'emportar-se el partit de la final, la Copa viatja cap a Barcelona per ser col·locada a les vitrines del Club.

Una més per a la col·lecció

Fins ara, l'última datava de la temporada 21/22. Va ser a Jaén, ja de la mà de Jesús Velasco, i també contra ElPozo Múrcia. Es van necessitar els penals després del 3-3 amb què es va arribar al final de la pròrroga. Però el 7-6 aconseguit a la tanda decisiva va donar aquest nou títol, que arribava dos anys després.

I és que, anteriorment, a Màlaga, el curs 2019/20, el Barça havia guanyat la cinquena de la seva història contra el Viña Albali Valdepeñas (3-4), amb gols d’Adolfo, Aicardo, Boyis i Marcenio. L'any abans ho havia fet també contra ElPozo Múrcia, a València, amb gols de Ferrao i Marcenio que van neutralitzar la diana de Pito (2-1), llavors a l'equip murcià.  

A banda d’aquests tres títols més recents, el Barça té en el seu palmarès tres Copes d’Espanya més. Amb Marc Carmona a la banqueta, i jugadors com Jordi Torras, Saad, Fernandao, Wilde o Lin, l’equip blaugrana va aixecar-ne tres de seguides el 2011 (contra ElPozo, a Segòvia, per 3-2), el 2012 (contra el Santiago Futsal, a Logroño, per 5-3) i el 2013 (de nou contra ElPozo Múrcia, a Alcalá de Henares, per 4-2).

Primer títol de la temporada

No està sent un curs fàcil, però l'equip ja ha celebrat el seu primer títol. Van perdre la final de la Supercopa, això sí, i no podrà jugar la Final Four de la Copa del Rei, però a l'horitzó queda la Champions del proper mes de maig i la Lliga. 

A nivell individual, Lozano continua augmentant la seva llegenda i, amb sis, és el jugador que ha guanyat més Copes d’Espanya. Un altre especialista en Copes d’Espanya és el porter Dídac Plana, que ha guanyat cinc títols en el total de la seva carrera. També té cinc Copes d’Espanya a títol individual el tècnic Jesús Velasco. En canvi, s’estrenen Antonio, Sergio González, Catela, Erick i els joves del filial Pol Cano, Harrison Santos i Mamadou Touré.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut