Barça - Xota: Remuntada 'made in' Catela i cap a les semifinals (2-1)

Un doblet del jugador del Barça permet a l'equip de Jesús Velasco superar els quarts de final de la Copa d'Espanya de Cartagena

Ha costat, però el Barça estarà a les semifinals de la Copa d'Espanya. L'equip que entrena Jesús Velasco ha pogut classificar-se després de derrotar el Xota als quarts de final de la competició, en un partit en què ha fet falta remuntar. Ha estat amb un doblet de Catela, decidiu per capgirar una diana inicial de Dani Saldise. D'aquesta manera, el Barça segueix viu en la Copa i ara haurà de veure's les cares contra el Palma, que ha eliminat l'Inter.

El Xota complica la feina

No han començat bé les coses per al Barça, que ha vist com Dani Saldise ha avançat el Xota (0-1, min 7). Un resultat que ha obligat l'equip de Jesús Velasco a anar a contracorrent ràpidament i a canviar el plantejament. Malgrat tot, l'equip navarrès s'ha mostrat sòlid en defensa i ha dificultat l'avenç culer. Una acció de Pito, que a punt ha estat de rematar sobre la línia de gol, i una oportunitat de Catela han estat les més clares, abans que el pivot brasiler marquès l'1-1, però la revisió del VAR digués que estava fora de temps just sobre la botzina del descans.

La remuntada arriba a la segona part

Un no gol que ha acabat per despertar el Barça, que a la represa ha sortit amb un altre aire. Ja des del primer moment ha atacat la porteria d'Asier, el millor del Xota, però res no ha pogut fer per evitar un xutàs llunyà des de fora l'àrea de Catela (1-1,  min 24).

L'1-1 ha obert el partit i, en uns minuts d'anada i tornada, tant Asier com Miquel Feixas, que ha entrat a la represa, han estat protagonistes amb les seves aturades. La balança ofensiva, però, s'ha anat decantant cap al cantó blaugrana a mesura que el temps s'ha anat esgotant.

I aquí és on novament ha aparegut Catela per, a falta d'1:58 minuts per al final, convertir-se de nou en protagonista. Perquè ha fet el gol decisiu, el que ha donat accés a les semifinals del proper dissabte, i ha fet esclatar d'alegria l'equip. El camí en aquesta Copa d'Espanya segueix. I en part és gràcies a Catela.

LA FITXA

BARÇA, 2

OSASUNA MAGNA, 1

Barça: Dídac, Antonio, Adolfo, Catela, Touré -cinc inicial- Matheus, André Coelho, Dyego, Pito, Pol Cano, Harrison, Miquel Feixas (ps).

Osasuna Magna: Asier, Juninho, Tony, Eloy, Dani Saldise -cinc inicial- Fabinho J., R. Martil, Pachu, A. Geraghty, Léo Cáfe.

Gols: 0-1, Dani Saldise (min 7). 1-1, Catela (min 24). 2-1, Catela (min 38).

Àrbitres: Rodrigo Miguel, Sánchez-Molina Tapiador. Groga a Antonio, Adolfo, Matheus, Pito i André Coelho, del Barça, i a Juninho, Tony i Geraghty.