Cartagena - Barça: L'orgull del líder (2-3)

Els de Jesús Velasco superen totes les adversitats i remunten amb molt de mèrit un partit que s'ha complicat, també amb la lesió de Sergio González

Contra el segon classificat de la lliga. A domicili. En un partit avançat per la disputa de la Ronda Elit a principis de desembre. Molt difícil de jugar i contra un rival rocós i complicat. Amb adversitats, com la lesió muscular de Sergio González. I havent de remuntar. Però el Barça de futbol sala ha tornat a guanyar, aquest cop contra el Cartagena, el que provoca que els de Jesús Velasco ampliïn la seva distància al capdavant de la classificació i ja siguin 7 els punts de marge.

I ho fa amb un triomf de molt de mèrit, després d'un gran desgast i una gran feina, en un partit en què el Barça ha demostrat el seu gen guanyador i el seu orgull. Un matiner gol de Sergio González ha avançat els culers, però Jesús i Tomaz han capgirat el marcador. Amb molt de caràcter, ràpidament Pito ha posat l'empat, però no ha estat fins al tram final, en un llançament de doble penal, quan Catela ha transformat el gol d'una brillant victòria.

Taules al descans

El Barça ha començat el partit de la millora manera possible. I és que només s'havia disputat 1 minut i 15 segons quan ha pogut celebrar el primer gol. Ho ha fet després d'una centrada de Pito que ha rematat Sergio González i que ha acabat al fons de la porteria de Chemi (0-1, min 2).

Això ha sorprès el Cartagena, que ha necessitat uns minuts per acabar d'adaptar-se al parquet. Però ho ha acabat fent per igualat de nou el duel quant a joc. També amb el resultat, perquè després que Catela hagi tingut el 0-2, Jesús ha aprofitat una pilota morta per fer l'empat (1-1, min 16) amb què s'ha arribat al descans.

El Barça no s'arronsa

A la represa el partit ha continuat amb el guió de l'equilibri i tots dos conjunts han tingut opcions per avançar-se. El pas dels minuts, però, ha afavorit el Barça, que ha fet un pas endavant tot i la lesió de Sergio González, que no ha pogut seguir jugant per un problema muscular a la cuixa dreta.

Malgrat aquest moment de joc culer, una fuetada de Javi Mínguez en una jugada d'estratègia ha obligat a intervenir Dídac. El refús, però, ha caigut als peus de Tomaz, que no ha perdonat i ha avançat el Cartagena (2-1, min 31).

Afortunadament, la reacció del Barça ha estat contundent i Pito, en una jugada personal, només ha necessitat 17 segons per tornar a empatar (2-2, min 31). A partir d'aquí, els blaugrana no han baixat els braços en cap moment malgrat les complicacions i han continuat buscant el gol del triomf.

L'ha tingut primer a través d'un doble penal de Catela (min 32) i d'una rematada d'André Coelho (min 35). Finalment, un nou llançament des de 10 metres de Catela ha acabat per capgirar el marcador i donar el triomf al Barça (2-3, min 38). També l'aparició de Dídac, que ha salvat el gol de Mellado a falta de 33 segons per al final.

D'aquesta manera, els de Velasco treuen tres punts d'or en una visita molt complicada. Important, perquè la competició no s'atura. El proper repte també és d'altura, amb la disputa del derbi contra l'Industrias Santa Coloma. La cita està prevista per aquest divendres a les 21 hores, al Pavelló Nou.

LA FITXA

CARTAGENA, 2

BARÇA, 3

Cartagena: Chemi, Darío, Bebe, Mellado, Juanan -cinc inicial- Pablo Ramírez, Tomaz, Motta, J. Mínguez, Lucão, Jesús.

Barça: Dídac, Erick, Sergio González, Dyego, Pito -cinc inicial- André Coelho, Catela, Antonio, Adolfo, Harrison, Touré.

Gols: 0-1, Sergio González (min 2). 1-1, Jesús (min 16). 2-1, Tomaz (min 31). 2-2, Pito (min 31). 2-3, Catela (min 38).

Àrbitres: Bustos Caparros, Delgado Sastre. Groga als locals Lucão, Javi Mínguez i Bebe, i als visitants Pito, Dyego, Harrison.