La nova Pista de Gel provisional, una realitat

La nova Pista de Gel provisional, una realitat

El nou espai del gel blaugrana estarà situat a les instal·lacions esportives de la UB i està previst que obri les seves portes a finals del 2025

Els esports de Gel del FC Barcelona, l’hoquei i el patinatge artístic, estan d’enhorabona. Després d’un periple en instal·lacions fora del Club a causa dels treballs inclosos en el projecte de l’Espai Barça, ja s’està donant forma a una nova pista provisional. Està previst que aquesta nova instal·lació obri les seves portes a finals de l’any que ve, el 2025.

L’entitat blaugrana ha participat en el concurs públic de la concessió demanial dels terrenys del camp de llançament d’Esports UB, Universitat de Barcelona, per emplaçar la nova pista de gel, amb un contracte de cessió per quatre anys, prorrogable a dos més. Aquest nou equipament provisional ha estat presentat aquest dimarts als esportistes i familiars d’aquestes disciplines en un acte a l’Auditori 1899 en què ha participat el directiu responsable dels Esports Amateurs  del Club, Miquel Camps.

La instal·lació tindrà una capacitat per a 400 persones a pista i 350 espectadors i espectadores, amb un ús esportiu i també comercial. A més, i reforçant una vegada més l’aposta del Club per la sostenibilitat, un dels pilars del Pla Estratègic 2021-2026, s’hi instal·laran també una sèrie de sistemes actius per a la millora de l’eficiència energètica, com plaques fotovoltaiques.

Tornar a casa

Les seccions blaugranes de l’hoquei gel i el patinatge artístic sobre gel han estat lluny de les instal·lacions del Club durant aquests darrers temps, en què han dut a terme la seva activitat en diferents localitzacions. Ara, fruit d’aquest acord, podran tornar a Barcelona a partir del 3r trimestre del 2025.

EL FC Barcelona compta amb sis equips d’hoquei gel de totes les categories i amb un primer equip que disputa la màxima categoria estatal. Per la seva part el patinatge artístic sobre gel té patinadors i patinadores en totes les categories, de formació i absolutes, competint al més alt nivell estatal i internacional.

Un projecte inclòs en l’Espai Barça

El Club va reformar l’edifici del Palau de Gel, situat al costat del Palau Blaugrana, per ubicar-hi el Barça Immersive Tour, espai transitori que estarà en ús fins que estigui inaugurat el nou Museu del futur Spotify Camp Nou i que es va inaugurar al juny del 2023. La desaparició de la pista de gel a causa de les obres de remodelació de l’edifici ha implicat el seu trasllat de manera temporal per poder seguir mantenint les activitats recreatives. En aquest sentit, el FC Barcelona ha estat treballant els últims mesos amb l’Ajuntament i el Districte per trobar una nova ubicació dins la ciutat, en aquest cas als terrenys del camp de llançament d’Esports UB.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut