Mor Terry Venables

Mor Terry Venables

L'exentrenador anglès del FC Barcelona va guanyar la Lliga de la temporada 1984/85 i la Copa de la Lliga de la campanya 1985/86

Terry Venables, entrenador del FC Barcelona des del 1984 fins al 1987, ha mort aquest diumenge a l'edat de 80 anys. L'anglès va portar el Barça a conquerir la Lliga de la temporada 1984-85, després d'11 temporades sense fer-ho, a més de la Copa de la Lliga de la campanya 1985/86. Un curs, el 85/86, en què la fatídica tanda de penals contra l'Steaua de Bucarest en la final de la Copa d'Europa de Sevilla va evitar que es convertís en l'entrenador de la primera Champions de la història del Barça.

Venables (Dagenham, 6 de gener del 1943) va arribar al FC Barcelona amb la tasca de substituir el Flaco Menotti, un entrenador que, tot i no haver aconseguit grans triomfs, sí que havia posat en pràctica un joc vistós. L'era post Maradona, per tant, estava a punt de començar. I Terry va apostar per un joc molt a l’anglesa, amb un clàssic 4-4-2 en què destacava la línia defensiva, amb homes com Gerardo, Migueli i Julio Alberto, i un mig del camp molt treballador amb una figura destacada, l’alemany Bernd Schuster. Com a cirereta del pastís, un davanter oportunista com l’escocès Steve Archibald.

Amb dos títols al palmarès, Terry Venables va marxar del Barça al setembre del 1987, després d'un inici de curs 87-88 força complicat, i va ser substituït per Luis Aragonés.

A banda del Barça, Venables va entrenar la selecció anglesa i l'australiana, i clubs com el Crystal Palace, el Queens Park Rangers, el Tottenham Hotspur, el Portsmouth, el Middlesbrough o el Leeds United. Com a jugador, va iniciar la seva carrera l'any 1960 amb el Chelsea, abans de passar pel Tottenham, el Queens Park Rangers i el Crystal Palace. Ostenta el rècord de ser l'únic futbolista en representar Anglaterra en totes les categories, des d'infantil fins a l'absoluta, amb la qual va jugar dues vegades.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut