Barça - Olympiacos: Aquest Barça està molt viu (77-69)
Ofert per

Un Barça liderat per un excels Jabari Parker (24) retorna la igualtat a l'eliminatòria i viatjarà a Atenes preparat per a donar guerra

El Barça s'engrandeix en el segon partit contra Olympiacos (77-69) i posa l'1-1 a l'eliminatòria. Un immens Jabari Parker (24), ben escudat per les torres bessones Vesely (10) i Willy (11), han liderat els de Roger Grimau, que han deixat clar que no han dit, ni de bon tros, l'última paraula.

Entonats des de l'inici

Els blaugrana semblaven tenir clar que la millor forma d'agafar confiança en un partit tan transcendental era començar amb la sisena marxa posada. I després d'uns primers minuts d'igualtat, ho han fet. Encomanats a Parker i Hernangómez, els referents en atac del primer quart, el Barça ha arribat a fer un parcial d'11-0 que s'ha traduït en un gran final de període (25-14) que ha endollat el Palau a la seva màxima potència.

Olympiacos domina en el segon

No obstant això, l'altíssim nivell i la gran defensa envers els grecs ha costat reproduir-la en el segon. Els de Bartzokas han premut l'accelerador amb dos parcials que el Barça només podia minimitzar amb triples de Satoransky (30-20) i de Kalinic (37-30). Després del triple del serbi han vingut quatre punts més (41-30), que feia creure que es mantindria un bon avantatge al descans, però Olympiacos, amb Peters i McKissic, l'han reduït fins al 43-37.

Willy apareix per recuperar l'avantatge

El tercer període s'ha obert amb un intercanvi de cops, amb Jabari Parker i Luke Sikma disparant des del perímetre, cosa que mantenia estable l'avantatge culer. Un triple molt afortunat posava els grecs a dos, Jabari Parker ha respost amb una esmaixada imperial, però els grecs, amb vuit punts seguits de Williams-Goss, s'han posat per davant (54-55) per primera vegada des del 9-10 del primer quart.

Jabari Parker, en mode MVP

En aquest moment ha emergit la figura de Willy Hernangómez, amb quatre dels sis últims punts del quart culer per a marxar als últims deu minuts guanyant (60-57). El capità Álex Abrines ha obert el camí amb un triple per a començar el darrer quart, i un altre d'un Jabari Parker en mode MVP i una cistella de Jokubaitis (68-61) han fet esclatar novament el Palau i han obligat Bartzokas a aturar-ho amb un temps mort. Quedava mig últim quart, i tot per decidir. Però Abrines i Parker, sempre Parker, l'hi han dit a Europa que aquest Barça està molt lluny de ser mort. Dos triples més, +10 al marcador (74-64) i el Palau de les grans nits.

La combinació perfecta per assegurar una victòria vital (77-69) per marxar cap a Grècia amb igualtat a l'eliminatòria. Ara, després de viatjar a Andorra aquest diumenge (18.30h), els culers hauran de vèncer, almenys un dels dos partits a Atenes (dimarts 30/04 a les 20.30h i dijous 02/05 a les 18.45h) perquè l'eliminatòria pugui tornar al Palau. Si algun dels dos equips és capaç de guanyar els dos partits, serà a la Final Four de Berlín.