Barça - UCAM Múrcia: Victòria vital per assegurar la tercera posició (97-86)
Ofert per

Els blaugranes han superat el combatiu equip de Sito Alonso i han eixamplat la diferència a la tercera plaça amb els murcians

Cinquena victòria consecutiva a la Lliga Endesa! El Barça ha guanyat un combatiu UCAM Múrcia per fer-se fort a la tercera plaça de la competició domèstica (97-86). Els murcians han començat forts, però els de Roger Grimau han reaccionat i s'han apoderat del partit a partir del segon quart. A més, els blaugranes s'han convertit en el tercer equip en segellar un bitllet per als play-offs de Lliga. El pròxim duel al Palau Blaugrana serà el dimecres 24, corresponent al primer partit dels quarts de final de l'Eurolliga contra Olympiacos (21.00 hores).

Els murcians diuen la primera paraula

El duel entre FC Barcelona i UCAM Múrcia ha començat elèctric i amb un intercanvi de cops entre ambdós equips. Malgrat que els blaugranes han arrancat bé, els visitants no han vingut al Palau Blaugrana de visita, sinó amb la intenció de buscar la tercera plaça a la classificació de la Lliga Endesa, propietat del Barça. Els murcians s'han mostrat fidels al seu joc i els de Roger Grimau han patit algunes pèrdues que han fet augmentar la diferència visitant. Un parcial de 7-0 culer ha tornat a posar per davant als barcelonins, però l'UCAM Múrcia ha pogut tancar els primers 10 minuts per davant en el marcador (21-22).

Gran parcial blaugrana per tornar a agafar les regnes

En el segon període, els visitants han continuat amb el peu a l'accelerador i un parcial de sortida de 3-11 els hi ha donat la màxima renda. El Barça, però, no s'ha enfonsat i ha arribat un punt d'inflexió després d'un triple d'Alex Abrines. A partir d'aquí, esmaixades, 2+1 i triples han plogut sobre la cistella blaugrana per tornar a agafar les regnes en l'electrònic gràcies a un parcial estratosfèric de 17-0. Una defensa ferma i una gran circulació de la pilota en atac han sigut claus per marxar a vestidors amb un bon avantatge (47-40).

Festival de triples al Palau

A la represa, els de Roger Grimau han continuat amb el mateix guió que al final de la primera part per obrir la segona amb solvència. El gran encert des del triple a favor dels blaugranes ha continuat amb un nom propi: el d'Alex Abrines. Tres triples consecutius del mallorquí que han meravellat el Palau i un Ricky Rubio que també s'ha volgut apuntar a la festa han escrit els 11 punts de diferència a favor del Barça al final del tercer quart (79-68).

Triomf crucial

Amb el darrer capítol una mica trontollat en els primers compassos, el lideratge de Rokas Jokubaitis i la força sobrehumana de James Nnaji, amb una esmaixada inversemblant i un parell de cistelles més, han mantingut el marge culer en el lluminós. I aleshores ha sigut el torn de Jan Vesely, que s'ha fet fort sota el cèrcol per acabar de tancar el partit a favor dels blaugranes i aconseguir un triomf molt important de cara a mantenir la tercera posició a la Lliga Endesa, a més de guanyar l'average contra els murcians (97-86).