Bàsquet Girona - Barça: Triomf treballat a Fontajau (75-81)
Ofert per

Els blaugranes s'han emportat el derbi català de la jornada gràcies a Jabari Parker (20 punts) i Nico Laprovittola (18)

El derbi català és blaugrana. El Barça s'ha emportat la victòria a Fontajau contra el Bàsquet Girona (75-81) en un duel on els de Roger Grimau han hagut de treballar de valent. Semblava que en el primer quart el partit ja estava resolt, però els gironins han reaccionat. Al final, de la mà de Jabari Parker, autor de 20 punts, i Nico Laprovittola, amb 18, els blaugranes han aconseguit un nou triomf a la Lliga Endesa.

Primer quart completament blaugrana

El derbi català entre Bàsquet Girona i FC Barcelona ha arrancat amb dos triples dels locals per posar-se per davant en el marcador, però a partir d'aquí els de Roger Grimau no s'han volgut quedar enrere des d'un bon inici i han contestat amb un parcial de 0-11 per agafar les regnes en el marcador. La defensa culer s'ha fet forta sota la cistella i l'encert des de la línia de tres ha sigut molt bo: 6/9 en triples al primer quart. Després dels primers sis punts gironins, un parcial de 6-26 ha catapultat els barcelonins en l'electrònic en els primers 10 minuts (12-26).

Els gironins reaccionen

El cèrcol ja no ha semblat una piscina per als jugadors blaugranes en el segon període. Els triples no han entrat i malgrat que Ricky Rubio ha agafat els comandaments en atac i ha dirigit totes les operacions, tant anotant com repartint el joc, els gironins han reaccionat per anar retallant distàncies de mica en mica. Al final, només sis punts d'avantatge a favor del Barça camí als vestidors (31-37).

Jabari agafa les regnes

A la represa, intercanvi de cops entre ambdós conjunts durant tot el tercer capítol. Jabari Parker ha sigut el líder en anotació dels blaugranes, amb 12 punts al quart i un 100% en tirs de camp. D'altra banda, James Nnaji ha sigut un gran exponent, tant en atac com en defensa, fent valer el seu físic i la seva intimidació amb una esmaixada de quirats. Així, els de Roger Grimau han pogut aguantar el mateix avantatge per arribar als 10 últims minuts sis unitats per sobre en el lluminós (55-61).

Com estàs, Nicolás!

Tot i que el Bàsquet Girona ha sortit amb empenta al darrer període i s'han arribat a col·locar a només un punt, Jabari ha continuat amb el seu toc de canell per evitar la insurrecció gironina. Els locals, però, no han volgut vendre barata la seva pell i han seguit molt a prop dels blaugranes en el marcador. Fins que ha arribat Nico Laprovittola, ha tret la vareta màgica i amb nou punts consecutius en els instants finals ha tancat una victòria molt treballada per al Barça (75-81).