Barça - Río Breogán: Derrota al Palau (85-88)
Ofert per

Els blaugranes han caigut contra els gallecs en un dur últim quart

El Barça ha caigut al Palau Blaugrana enfront del Río Breogán (85-88). Els gallecs han revertit a l'últim quart una gran tendència ofensiva dels blaugranes durant el segon i el tercer. Dario BrizuelaWilly Hernangómez han estat els més encertats pel quadre culer, que ja es prepara per al xoc contra el Fenerbahçe de dimecres.

El Breogán colpeja primer

Els blaugranes han començat aquesta jornada matinera amb una cistella de Brizuela, quan encara no es duia mig minut de partit. Joel Parra ha col·locat el 5-0 amb un triple 20 segons després. Els esforços de Da Silva i de Willy Hernangómez per ampliar la distància, han quedat envà amb la capacitat ofensiva del Breogán que ha acabat el primer quart amb 6/9 en triples i amb un Juan Fernández que ha sumat vuit punts al seu marcador personal. Tot això ha dut a un parcial -10 pels culers el qual ha obligat Grimau a demanar el primer temps mort del partit. Amb 20-26 al marcador amb poc més d'un segon al rellotge, Brizuela ha fet de líder amb un triple sobre la botzina per finalitzar els primers deu minuts 23-26.

El segon quart ha continuat amb l'embranzida dels celestes a domicili, amb Sergi García i Ben McLemore endollats en atac. El base de Palma ha competit amb el seu compatriota del Barça, Alex Abrines, per ser el màxim anotador del període. El capità del Barça ha estat el líder de la remuntada dels locals amb nou punts en aquests 10 minuts.

Canvi de tendència

Els blaugranes, poc a poc, han recuperat el domini del partit i una cistella de Jokubaitis al 07:46 ha capgirat el marcador a favor dels barcelonins. El lluminós ha anat alternant-se en els següents minuts, però amb els locals amb millor mentalitat sobre la pista. Altre cop, a les acaballes del quart, Brizuela ha tornat a vestir-se de mag i ha meravellat el Palau amb un alley-oop que ha finalitzat Willy Hernangómez un segon abans de finalitzar la primera meitat. 47-46 a favor del Barça que ha reivindicat el seu domini a casa.

En tot el tercer quart els catalans s'han mantingut per davant del marcador. El Río Breogán ha provat de sobreposar-se, però els blaugranes ho han impedit en tot moment. En un joc molt coral de tots els jugadors, el Barça ha finalitzat el penúltim període 72-67.

Reacció i victòria dels visitants

L'últim quart no ha tingut el millor dels inicis. Els gallecs han aconseguit igualar el matx i inclús tornar-se a posar per davant amb un triple de McLemore al 03:17. El base estatunidenc, juntament amb Sergi García han estat els grans revulsius dels de Lugo. Una assistència i triple de Brizuela han igualat el partit 85-85, però un 2+1 de McLemore ha situat el 85-88 final. Dues recuperacions en els últims 30 segons per part dels gallecs han evitat un possible triomf culer.