El blaugrana Rafa Villar, campió del món sub-19

El blaugrana Rafa Villar, campió del món sub-19

Format a les categories inferiors del Club, s'ha proclamat aquest diumenge campió del món sub-19 a Hongria després de guanyar França

Rafa Villar, jugador del Barça i format a les categories inferiors del Club, s'ha proclamat aquest diumenge campió del món sub-19 a Hongria després de guanyar França en una final que es va decidir a la pròrroga (73-69).

El base català, de 19 anys, ha estat una peça important en aquest equip ple de talents prometedors. La seva capacitat per anotar i la seva visió de joc l'han convertit en un jugador molt complet i un dels imprescindibles per a Dani Miret, el seleccionador espanyol.

Amb 17 punts i 5 assistències en gairebé 40 minuts disputats, Rafa va ser un dels millors jugadors de la final, a més d'anotar un triple clau als minuts finals. Juntament amb jugadors com Izan Almansa, Baba Miller o Jordi Rodríguez, el blaugrana forma part d'una de les millors generacions espanyoles de tots els temps.

Format i consolidat al Barça

Rafa va arribar al Barça a la categoria infantil i va anar passant per totes les categories de formació del Club, a més de formar part de les respectives seleccions espanyoles.

Estant a les files de l'equip júnior, el del planter va fer el seu debut a l’Eurolliga amb el primer equip, en què va aconseguir anotar dos punts davant el Zalgiris Kaunas.

A la temporada 2022/23, amb Roger Grimau, actual entrenador del Barça, Villar va formar part del Barça B, que jugava a la Lliga EBA. En aquesta categoria, el base va fer una mitjana de 13,1 punts, 6,6 assistències i 25,7 de valoració, sent un dels millors jugadors de la Lliga.

Les seves bones xifres i actuacions van tornar a cridar l'atenció de Sarunas Jasikevicius, que el va fer debutar a l'ACB al Nou Congost la quarta jornada, i més tard contra el Granada i el Tenerife.

Davant les dificultats d'incorporar Rafa al primer equip, el club va decidir cedir-lo a Lleida, on ha completat la temporada i ha fet el salt al bàsquet professional a la LEB Or.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut