Local

PRÈVIA | Barça – Osca: Volen seguir retallant distàncies

Els culers reben al conjunt aragonès al Camp Nou en busca de continuar amb la gran ratxa de resultats a la Lliga per apropar-se encara més al líder

La Lliga no s’atura. Els culers, després de caure amb el cap ben alt a la Champions davant el PSG, tornen a centrar-se en la Lliga, competició on acumulen una espectacular ratxa de resultats. Els culers rebran aquest dilluns a l’Osca al Camp Nou (21.00 hores) en la 27a jornada del campionat domèstic, on intentaran sumar els tres punts i retallar distàncies amb el líder, l'Atlètic de Madrid, que dissabte va empatar contra el Getafe.

Sincronitza els partits del Barça en el teu calendari!
No et perdis cap enfrontament del FC Barcelona i apunta automàticament a la teva agenda virtual tot el calendari blaugrana
REGISTRA'T JA

El rival

El conjunt dirigit per Pacheta, tot i ser cuer, es troba a pocs punts de la salvació i acumula una bona dinàmica de joc i resultats des de l’arribada del nou tècnic. Tot i així, els aragonesos necessiten seguir sumant per poder sortir del descens, i intentaran complicar molt les coses als blaugrana. Pacheta compta amb jugadors importants com el golejador Rafa Mir, a més de futbolistes de qualitat com Ferreiro, Seoane, Galán o Siovas, entre d’altres.

Entrenador: José Rojo ‘Pacheta’
Posició a la Lliga: 20è (20 punts)
Balanç a la Lliga: 3V-11E-12D
Màxim golejador: Rafa Mir (7 gols)
Exculers a l’equip: Sandro i Sergi Gómez 

Els precedents

El Barça no ha perdut cap dels cinc partits que ha disputat contra l’Osca en totes les competicions, amb quatre victòries i un empat. En dues ocasions d’aquests cinc partits, els blaugrana han aconseguit marcar 8 gols: 8-1 a la Copa del Rei de la temporada 2014/15, i 8-2 a la Lliga 2018/19. Aquest 8-2, a més, és la major golejada de l’Osca en la història de la Lliga. Repassem els highlights d'aquell partidàs:

Pel que fa al precedent més recent, els culers van vèncer a l'Alcoraz aquesta temporada per 0-1, gràcies a un gol de Frenkie De Jong en el que va ser el primer partit de l'any del 2021. Recordem també el gol de l'holandès:

El Barça

El Barça acumula 16 jornades consecutives sense perdre a la Lliga, amb 13 victòries i 3 empats. L’últim cop que els de Koeman van perdre un partit lliguer va ser el passat 5 de desembre, contra el Cadis (2-1). Des de llavors, els blaugrana sumen 36 punts dels 42 possibles que l’han tornat a fer lluitar per la Lliga. Aquesta ratxa vigent sense derrota és la millor de qualsevol equip de les cinc grans lligues europees. 

A més, el Barça ha guanyat els últims cinc partits disputats un dilluns a la Lliga, i no perd aquest dia de la setmana des de fa 23 anys. També cal destacar que Messi està a punt d’assolir una nova fita històrica: igualar Xavi Hernández com el jugador de la història del Barça amb més partits disputats (767). Si juga contra l'Osca, l'igualarà. 

Més notícies aquí