Local

Els al·licients del darrer partit de Lliga abans de l’aturada

(20.45 h, Movistar Partidazo) Els d’Ernesto Valverde afronten el duel de Lliga, amb la classificació a quarts de final de la Champions assolida

Després de reviure una altra nit màgica de Champions al Camp Nou (5-1), i sabent  el proper rival als quarts de la Champions, ara toca centrar-se en la Lliga abans de l’aturada de seleccions. Els blaugrana viatgen a Sevilla per enfrontar-se al Reial Betis en el Benito Villamarín, en el matx corresponent a la jornada 28 de la competició domèstica (20.45 h, Movistar Partidazo).

Submergits en un oceà de bons resultats, els culers buscaran encadenar el setzè partit consecutiu puntuant a la Lliga. A més, en els darrers 15 partits contra els verd-i-blancs, els de Valverde sumen un balanç d’11 victòries, tres empats i només una derrota, corresponent al partit de la primera volta d’aquesta temporada (3-4).  

Les dades del partit

  • Estils de joc similars

El partit estarà marcat per les semblances en l’estil de joc d’ambdós conjunts. El FC Barcelona —amb un 64,8%— i el Reial Betis —amb un 63,8% — són els dos equips amb més possessió de mitjana  a la Lliga aquesta temporada.

  • Messi en boca del gol

El ‘10’ blaugrana, en els 18 partits disputats contra els andalusos, ha marcat 16 gols.

  • Importància d’avançar-se primer

En onze partits que el Reial Betis ha encaixat el primer gol, ha perdut nou partits, n’ha guanyat un i n’ha empatat  un altre.

  • Rakitic en el punt de mira ofensiu

El rival favorit d’Ivan Rakitic és el Reial Betis. Fins aleshores el croat  li ha marcat cinc gols al conjunt andalús a la Lliga; tres amb el Sevilla i dos amb el FC Barcelona.  

  • Màxim golejador uruguaià

Luis Suárez, si marca un gol, igualarà Diego Forlán com a màxim golejador uruguaià de la competició  domèstica.

 

El rival

Màxim golejador:  El seu jugador més decisiu de cara la portaria rival és Sergio Canales, amb 6 gols  a la Lliga.

Entrenador: Quique Setién –en sis partits contra els blaugrana només ha aconseguit un triomf.  

Classificació a la Lliga: vuitè. Amb un balanç d’11 victòries, 5 empats i 10 derrotes.  

La convocatòria de Valverde

Per disputar el partit, el ‘Txingurri’  ha decidit convocar els següents futbolistes: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, Cillessen, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, Prince, S. Roberto, Aleñá, Vidal i Umtiti. Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica Todibo, Murillo i Vermaelen, que ha rebut l'alta mèdica, i per lesió O. Dembélé i Rafinha.

Més notícies aquí